ΖΑΧΑΡΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΥΔΡΑΣ

0
81
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
ΖΑΧΑΡΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΥΔΡΑΣ

ΖΑΧΑΡΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΥΔΡΑΣ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
ΖΑΧΑΡΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΥΔΡΑΣ

 

Υλικά συνταγής
Υλικά για 40 κομμάτια
6 φλιτζάνια αμύγδαλα
6-8 πικραμύγδαλα
3/4 του κιλού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι ανθόνερο
500 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματάτε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα, τα ξεφλουδίζετε και τα στεγνώνετε για 10′ σε ζεστό φούρνο. Τα αλέθετε στο μπλέντερ , μέχρι να μοιάζουν με χοντρή άμμο.

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και βράζετε, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τότε το σιμιγδάλι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και τις βανίλιες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε λίγο – λίγο το ανθόνερο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί και το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγο ακόμα ανθόνερο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Καλύπτετε μια μακρόστενη πιατέλα με μπόλικη ζάχαρη άχνη και απλώνετε επάνω της το μείγμα του αμυγδάλου δίνοντας του παραλληλόγραμο σχήμα. Φρονίζετε το γλυκό να έχει παντού το ίδιο πάχος, περίπου 2,5 εκ. Το αφήνετε να στεγνώσει επί 3-4 ώρες.
Κατόπιν, χωρίζετε το γλυκό σε κομμάτια με μυτερό μαχαίρι, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθεί εντελώς η επιφάνειά του και το αφήνετε για 2 μέρες ακόμα σε δροσερό μέρος να στεγνώσει, πριν το σερίρετε.
Υλικά συνταγής

Υλικά για 40 κομμάτια
6 φλιτζάνια αμύγδαλα
6-8 πικραμύγδαλα
3/4 του κιλού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι ανθόνερο
500 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματάτε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα, τα ξεφλουδίζετε και τα στεγνώνετε για 10′ σε ζεστό φούρνο. Τα αλέθετε στο μπλέντερ , μέχρι να μοιάζουν με χοντρή άμμο.

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και βράζετε, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τότε το σιμιγδάλι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και τις βανίλιες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε λίγο – λίγο το ανθόνερο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί και το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγο ακόμα ανθόνερο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Καλύπτετε μια μακρόστενη πιατέλα με μπόλικη ζάχαρη άχνη και απλώνετε επάνω της το μείγμα του αμυγδάλου δίνοντας του παραλληλόγραμο σχήμα. Φρονίζετε το γλυκό να έχει παντού το ίδιο πάχος, περίπου 2,5 εκ. Το αφήνετε να στεγνώσει επί 3-4 ώρες.

Κατόπιν, χωρίζετε το γλυκό σε κομμάτια με μυτερό μαχαίρι, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθεί εντελώς η επιφάνειά του και το αφήνετε για 2 μέρες ακόμα σε δροσερό μέρος να στεγνώσει, πριν το σερβίρετε.

Πηγή:greeksintayes.blogspot.gr

 http://greeksintayes.blogspot.g

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here