Ακόμα και αν είσαι χορτοφάγος υπάρχει τρόπος να μη στερηθείς την υπέροχη καρμπονάρα των ονείρων σου. Με αυτή τη μοναδική συνταγή που πετυχαίνει πάντα θα καταφέρεις να γευτείς ένα πιάτο εκρηκτικής γεύσης !

ΥΛΙΚΑ:

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

3 σκελίδες σκόρδο

125 gr καπνιστό τόφου

½ κούπα ζωμό λαχανικών

250 ml κρέμα σόγιας

λίγο μοσχοκάρυδο

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

500 gr σπαγγέτι


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

→ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια και το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το τόφου κομμένο επίσης σε κυβάκια, προσθέτουμε πιπέρι κι αλάτι, φέρνουμε 2-3 βόλτες και έπειτα σβήνουμε με τον ζωμό.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την φυτική κρέμα. Βράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει ~5′, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά και.. καταβροχθίζουμε!

Καλή επιτυχία