Vegan καρμπονάρα

0
1119

Vegan καρμπονάρα

Vegan καρμπονάρα

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

3 σκελίδες σκόρδο

125 gr καπνιστό τόφου

½ κούπα ζωμό λαχανικών

250 ml κρέμα σόγιας

λίγο μοσχοκάρυδο

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

500 gr σπαγγέτι

→ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια και το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το τόφου κομμένο επίσης σε κυβάκια, προσθέτουμε πιπέρι κι αλάτι, φέρνουμε 2-3 βόλτες και έπειτα σβήνουμε με τον ζωμό.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την φυτική κρέμα. Βράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει ~5′, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά και.. καταβροχθίζουμε!

Advertisements
Related

Vegan Quiche Lorraine (Κις Λωραίν)In «Ορεκτικά-Σνακ»ΜακαρονοσαλάταIn «Ρύζι-Ζυμαρικά»Εορταστική ΜανιταρόσουπαIn «Σούπες»
Tags: τόφου, φυτική κρέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here