Thai ρύζι με γαρίδες

 

Υλικά συνταγής:

500 γραμμάρια γαρίδες

½ κούπα ρύζι (κατά προτίμηση νυχάκι)

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

2 πιπεριές κέρατο

1 μεγάλη ντομάτα

1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαιντανό

1 φ.κ. ελαιόλαδο ελαφρύ

2 κ.σ. ούζο

1 κ.σ. πάστα ταυλανδέζικου κάρυ (πράσινο)

1 κ.σ. fish sauce

3 κούπες νερό

1 κύβο λαχανικών

αλάτι (δεν χρειάζεται πολύ) και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις βάζουμε στην άκρη. Βράζετε τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες στις τρείς κούπες νερό για περίπου 15 λεπτά. Σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη τον ζωμό.

Ψιλοκόβετε στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβετε στο χέρι τις πιπεριές σε λεπτές ροδελίτσες και την ντομάτα σε μεγαλούτσικους κύβους.
Βάζετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις αρχίσουν και γυαλίζουν προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε. Στην διάρκεια του σοταρίσματος προσθέτετε τις πιπεριές. Σβήνετε με το ούζο.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις κομμένες ντομάτες.
Μόλις πάρει βράση προσθέτετε την πάστα κάρυ και την σάλτσα ψαριού.
Αφήνετε να βράσουν 3-4 λεπτά και προσθέτετε τον κόλιανδρο.

Ρίχνετε στο μίγμα που βράζει 2 κούπες από το ζωμό που κάνατε με τα κεφάλια από τις γαρίδες και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύετε καλά και μόλις διαλυθεί ο κύβος δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα του ρυζιού προσθέτετε τις γαρίδες στο ρύζι και αφήνετε να ολοκληρωθεί.

Tip: Είναι πικάντικο πιάτο αλλά δεν είναι καυτερό. Όσοι αγαπάτε τα πολύ καυτερά μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπερίτσα. Επίσης, το ελαιόλαδο πρέπει να είναι ελαφρύ για να μην έχει βαριά μυρωδιά το φαγητό.

(Συνταγή: Sintagespareas)

 

 

Πηγή: www.mama365.gr