Σήμερα ήταν μία σημαντική ημέρα για όλους εμάς τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ, που ενώσαμε τις ψυχές μας, την αγάπη προς τα παιδιά μας, τον καημό μας αλλά και την ελπίδα μας.

Σήμερα η ανάγκη και η αγανάκτισή μας έφτασε στα κόκκινα κάνοντας ΡΕΚΟΡ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ στο Face Book, ο αριθμός από όλες τις σελίδες μου αλλά και από τη σελίδα του συζύγου μου Τάσου Μητρόπουλου, ξεπέρασε τις 1.500 και συνεχίζει ο κόσμος να κοινοποιεί ακόμα και τώρα.

Η συγκίνηση όλων των γονιών παιδιών ΑΜΕΑ για την ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια, το συναίσθημα μοναδικό και ο αγώνας όλων μας δε σταματάει εδώ, απόψε. Αντίθετα σήμερα ξεκινάει γιατί κανένας δε θέλει να μείνει ακάλυπτη η ανάγκη του παιδιού του.

Τα Μ.Μ.Ε. σήμερα έσπασαν ρεκόρ υποστήριξης, 25,100 κείμενα γράφτηκαν στο διαδίκτυο με τη συγκεκριμένη επιστολή που φέρει την υπογραφή μου. Ξέσπασμα ήταν, ανάγκη που όλοι μας είχαμε για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για τα αγγελούδια μας, κραυγή απελπισίας ήτανε και ακόμα έχει κι άλλο. Γιατί η αναπηρία δεν περνάει με depon, ούτε με τα πασίγνωστα σε όλους «ΘΑ».

 

Η αναπηρία σε διατάζει εδώ και τώρα να την υπηρετήσεις και αλλίμονό σου αν δεν το κάνεις.

Είναι άδικη η αναπηρία για όλους και γι’ αυτόν που την έχει αλλά και για τους υπολοίπους γύρω του που συμπάσχουν. Όταν όμως η ΑΝΑΠΗΡΙΑ χτυπάει τον πιο δικό σου άνθρωπο, το αίμα σου, τη ζωή σου, τη συνέχειά σου, το ίδιο το παιδί σου, τότε όλα αλλάζουν.

Σταματάς να χαμογελάς αυθόρμητα και όταν σε ρωτάνε τι κάνεις εσύ απαντάς: -«Καλά;» βάζοντας πάντα ένα ερωτηματικό στο τέλος.

Παιδί ΑΜΕΑ, η αδικία σε όλο της το μεγαλείο με πρόσωπο αγγέλου. Με ψυχή αγνή και με ελπίδα αστείρευτη… Με συνεχή προσπάθεια από όλους γύρω από τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΜΑΣ, και πάνω από όλα με μία ασταμάτητη δύναμη ανασκαφής για το θαύμα που θα φέρει την υγεία στα παιδιά μας.


 Γονείς παιδιών ΑΜΕΑ, άνθρωποι απλοί, άνθρωποι κοινοί ή άνθρωποι σκέτο. Πάντα όμως γονείς !

Που ψάχνουν το καλύτερο για το παιδί τους, που έχουν ανάγκη την ελπίδα για να κυλάει η ημέρα, η εβδομάδα, ο μήνας και τα χρόνια… Έτσι με την ελπίδα πάντα εκεί πρώτη και καλύτερη σε όποια » Καλημέρα» ξημερώνει.

Και ξαφνικά, όταν έχει μπει η ζωή του παιδιού τους σε ένα καθημερινό πρόγραμμα, τότε έρχεται «ΕΚΕΙΝΟΣ» ο «όποιος άσχετος» τεχνοκράτης, που δε γνωρίζει τι θα πει ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ… να σου στερήσει και το τελευταίο οξυγόνο.

Από σήμερα ενώθηκαν οι φωνές όλων των Γονιών Παιδιών ΑΜΕΑ, με μία μόνο επιστολή στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. Έφτανε μόνο μία επιστολή τελικά για να γίνουμε όλοι μαζί μία γροθιά για να δώσουμε να καταλάβουν  ΟΛΟΙ, πως η μάθηση στα δικά μας ΠΑΙΔΙΑ είναι ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ… ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΑΝΑΜΟΝΗ, ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ… Και γενικότερα καμία σχέση δεν έχει με Γλώσσα και Μαθηματικά.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που όλος ο κόσμος με θέρμη και αγάπη μας άνοιξε την αγκαλιά του, τα μηνύματα υποστήριξης ΧΙΛΙΑΔΕΣ…. Τι να πω; Μόνο δάκρυα που κυλάνε από τα μάτια μου για χίλιους λόγους μπορώ να σας χαρίσω…

Σήμερα η ένταση και η αγανάκτιση όλων μας βρήκε καταφύγιο σε ένα άρθρο με τίτλο «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ»…

Αύριο θα έχουμε την τύχη να μας ακούσει ζωντανά στο studio του Έψιλον,  η Τατιάνα Στεφανίδου και να μας χαρίσει την πιο μεγάλη της αγκαλιά, γιατί η Τατιάνα όταν αγαπάει … ΑΓΑΠΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ… Και υποστηρίζει αυτούς που αγαπάει με οποιοδήποτε τίμημα.

Και εμάς… ΜΑΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ Η ΤΑΤΙΑΝΑ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ !

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ!

Ένας ακόμα σύλλογος που γνωρίζει από αγώνες τάσσεται υπέρ του Αγώνα των Γονιών με Παιδιά ΑΜΕΑ, είναι ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ.

Έχουμε τη μεγάλη τιμή να μας κοινοποιήσει τη θέση του με αυτή την υπέροχη επιστολή.

 

 

Συντονιστείτε όλοι λοιπόν για να ενώσουμε τις φωνές μας στη συχνότητα της καρδιάς μας…

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ … ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ,  ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

Μητέρα Παιδιού ΑΜΕΑ