Η Σούγκαρ Μπόνγκαρντ σπούδασε στην σχολή Βακαλό και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην χαρακτική στην Βενετία.Επίσης, στην Αγγλία στο Central sent Martins college of fine art παρακολούθησε και εκεί μαθήματα χαρακτικής. Τα έργα της σημειώνουν θαυμάσιες κριτικές και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Η συμμετοχή της σε εκθέσεις είναι έντονη.

H Sugar Bongard γνωστή και ως Ζαχαρούλα Μπόνγκαρντ είναι μια εικαστικός με όλη τη σημασία της λέξης. Τα έργα της έχουν όλα κάτι να πουν και απορρέει μια αύρα θετική μέσα από κάθε έργο της. Κάθε δημιουργία της έχει ένα νόημα εντελώς διαφορετικό από τις άλλες και οι εντυπώσεις που δημιουργούνται είναι πολυποίκιλες.

 

Το ταλέντο της είναι αδιαπραγμάτευτο και πασιφανές αφού αποστηθίζει την κάθε χρονική στιγμή λες και είμαστε παρόντες. Δεν μένει μόνο στη ζωγραφική αλλά μεταπηδά και στη χαρακτική όπου έχει εξαίσια σχέδια αλλά και στο νεότερο digital art. H Sugar Bongard είναι μια καλλιτέχνης πολλά υποσχόμενη και για μετέπειτα έργα της, αφού το χαρακτηριστικό της σημείο είναι ότι όλα τα έργα της είναι διαφορετικά και δεν χρησιμοποιεί το τετριμμένο, επαναλαμβανόμενο μοτίβο. 

Είναι ιδιαίτερα δεμένη με την τέχνη της και μας το έχει πει ευθέως αφού στην ερώτηση τι είναι η ζωγραφική για εκείνη απάντησε

»Για μένα είναι το ψωμί μου μεταφορικά ,η αναπνοή μου γιατί ζωγραφική σημαίνει ζωήν γράφω και εγώ τη ζω με πάθος και την γράφω…»

 

Της Κας Κατερίνας Κουράκου