Όταν αποφασίσαμε με τον Τάσο να εκδόσουμε μόνοι μας το βιβλίο μου, σκεφτήκαμε πως καλό θα ήταν να δώσουμε μέρος των εσόδων μας σε ένα Σύλλογο που στηρίζει πραγματικά με τη στάση του και τη θέση του αυτό που πρεσβεύει.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ

Μετά από ώριμη σκέψη αποφασίσαμε πως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών είναι αυτό που ψάχναμε. Γιατί πρόκειται για ένα Σύλλογο μαχητή, για ένα σύλλογο που δε διστάζει να κατεβεί στους δρόμους και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ακόμα και αν χρειάζεται να δεθεί με αλυσίδες για να καταφέρει το αυτονόητο. Ναι ακόμα και αυτό το έχουν κάνει οι μαχητές Παραπληγικοί για να κερδίσουν τα δικαιώματά τους. Αν είναι δυνατό ! Χρειάστηκε να αλυσοδεθούν άτομα που βρισκόντουσαν σε Αναπηρικά Αμαξίδια, για να τους δώσει σημασία ο τότε Υπουργός Εργασίας Κος Βούτσης, ο οποίος μόλις είδε το θέαμα, τότε τους δέχτηκε.

Μάθημα Ζωής και Ψυχικής Δύναμης παραδίδει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) μέσα από τις πράξεις του και όχι βρισκόμενος πίσω από σκαλιστά γραφεία με «εσωτερικές τσέπες» και στόματα που καταπίνουν τα ΕΣΠΑ αμάσητα. Αυτά τα μαθήματα λοιπόν, ήταν αυτό που με έκανε να σταθώ δίπλα τους και να κάνω την προσπάθεια αυτή.

Όταν χαρακτήριζα μπροστά στον Πρόεδρο Θανάση Βίγλα προσπαθώντας να μην προσβάλω κάποιον, τα Άτομα με Αναπηρία, άτομα με ειδικές ικανότητες, εκείνος μου είπε κάτι που με ανακούφισε αλλά μου έδειξε και το πόσο συνειδητοποιημένοι είναι όλοι όσοι ανήκουν στο Σύλλογο ΠΑ.Σ.ΠΑ.

«Δεν είμαστε άτομα με ειδικές ικανότητες Νένα μου, θα μας λες «Άτομα με Αναπηρία», αυτός είναι ο σωστός όρος, αυτό πρέπει να γνωρίζουν όλοι και πρώτα από όλους εμείς οι ίδιοι. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις κορίτσι μου, τους ανθρώπους χωρίς ήθος, και ηθική πρέπει να φοβόμαστε και δυστυχώς αυτό το είδος μας έχει πνίξει» μου είπε και εκείνη τη στιγμή τον λάτρεψα.

Φτάνοντας στο σήμερα έχω να πω πως τα Άτομα με Σωματική Αναπηρία είναι ασφαλώς πολύ πιο ειλικρινή μπροστά στα Άτομα με Συναισθηματική Αναπηρία που κάποιος δε μπορεί να τα αντιλληφθεί με την πρώτη ματιά.

Με αφορμή τις μαρτυρίες που έχω από όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες που μίλησαν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου, ένιωσα την  ανάγκη τους να βρουν λύση. Ποιά λύση θα μου πείτε; Αυτή που όλες τους ξέρουν και δεν τολμούν να διεκδικήσουν ξεκάθαρα. Το συναίσθημα και ότι μαζί του συνεπάγεται.

 

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ

Το συναίσθημα πρώτα από όλα όμως χρειάζεται έναν καλό γάμο με τον καταλληλότερο όλων, τον κυρίαρχο των πάντων, τον υπεύθυνο των πράξεων, του λόγου και όλων των αισθήσεων… Τον ΕΓΚΕΦΑΛΟ.Σ’ αυτή την προσπάθειά μου λοιπόν να καταλάβω πρώτα από όλους εγώ και μετέπειτα όλοι οι υπόλοιποι, το σημαντικό ρόλο που παίζει για την ευτυχία μας ο Εγκέφαλός μας,  δίπλα μου στάθηκε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο άτομο, ο Νευροψυχολόγος – Νευρογλωσσολόγος Κος Χρυσόστομος Εμμ. Καρπαθίου που γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα σε αυτόν (τον εγκέφαλο) όσο κανείς άλλος.

Έτσι θα έχουμε όλοι όσοι βρεθούμε στην αίθουσα του Θεάτρου ΒΕΜΠΟ τη Δευτέρα  30 Ιανουαρίου 2017, την ευκαιρία να απολαύσουμε μία σημαντική ομιλία με θέμα : «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ – ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» και να λύσουμε όσες απορίες έχουμε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Η ΒΡΑΔΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΑΓΙΚΑ !!!

CHRISTIAN TRYKSTAR

 

Η βραδιά θα ξεκινήσει… Μαγικά, γιατί έχω την τύχη να έχω κοντά μου το Ελληνικό παράρτημα της I.B.M. Ring 338 (International Brotherhood of Magicians) που ιδρύθηκε το 1999 και είναι προέκταση του μεγαλύτερου οργανισμού ταχυδακτυλουργών στον κόσμο.

Ένας από τους πιο Ταλαντούχους, Αναγνωρισμένους και Βραβευμένους σε Έλλάδα και Εξωτερικό, Ταχυδακτυλουργούς της Ελλάδας είναι ο CRISTIAN TRYKSTAR αυτός λοιπόν θα αναλάβει να μας ταξιδέψει εκεί που όλοι θέλουμε να βρεθούμε. Στον κόσμο της… Μαγείας που τόσο λείπει από την καθημερινότητά μας.

Ο λόγος που είναι ο Cristian Trykstar κοντά μας είναι απλός, χωρίς Μαγεία στη ζωή μας τίποτα δε λειτουργεί σωστά, η Μαγεία μας χαλαρώνει και ενεργοποιεί τον Εγκέφαλό μας…

 

ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑ.Σ.ΠΑ

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει Κοπή Πίτας προς τιμήν του (ΠΑ.Σ.ΠΑ) και Βράβευση από τον Κο Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου του Ομίλου Για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Κο Βασίλειο Μόσχου.

Στην Εκδήλωση θα υπάρχουν προς πώληση και Έργα Τέχνης τα οποία προσφέρει ο Σύλλογος «Έλληνες και Ξένοι Δημιουργοί».

Αναγνωρισμένοι Ζωγράφοι στο χώρο του Θεάτρου ΒΕΜΠΟ θα εκθέσουν έργα τους προς Οικονομική Ενίσχυση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ. Συνεπώς εάν κάποιος συνάνθρωπός μας ευαισθητοποιηθεί ακόμα και την τελευταία στιγμή θα μπορέσει να προσφέρει στον ΠΑ.Σ.ΠΑ

Στην εκδήλωση θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος  των Ελλήνων και Ξένων Δημιουργών Κος Δήμος Παγουλάτος, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Πετρίδης και πολλοί καταξιωμένοι Εικαστικοί.

Οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Χορηγό Επικοινωνίας της Εκδήλωσης μας, την Εφημερίδα Espresso και τη Διαδικτυακή Εφημερίδα www.espressonews.gr, για τη στήριξη και την ευαισθησία τους.

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

Υπεύθυνη Τύπου (ΠΑ.Σ.ΠΑ)