ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ

ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ

Γιατί κάθε γυναίκα είναι και μία ξεχωριστή ιστορία

Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο με τόσες πληροφορίες που είχα πλέον να κάνω ένα μυθιστόρημα σαν όλα εκείνα που έχετε διαβάσει όλοι και ασφαλώς έχω διαβάσει και εγώ.

Λίγο – πολύ όλα έχουν τη δική τους πλοκή και ασφαλώς αρχή, μέση και τέλος. Ακριβώς εκεί όμως άρχιζε το δικό μου μπέρδεμα.

Γιατί πόσες αρχές, πόσες μέσες και ασφαλώς πόσα τέλη ταυτοχρόνως θα έβαζα στο δικό «τους» μυθιστόρημα και πως θα έβγαινε άραγε όλο αυτό το συνονθύλευμα των ιστοριών;

Αλλά να ήταν μόνο αυτό καλά θα ήτανε. Ένα σωρό προβλήματα ξεδιπλωνόντουσαν καθημερινά μπροστά σε κάθε αληθινή μου ιστορία.

Ήταν αδύνατο να ταιριάξουν η μία με την άλλη σε πλοκή γιατί αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε έργο που θα είχε εικόνα για να το καταλάβει ο αναγνώστης – θεατής.

Μην ξεχνάτε πως «μιλάει» το αιδοίο και όχι εγώ σ’ αυτό το γράφημα, συνεπώς όταν θα έπρεπε να περιγράψω ταυτόχρονα δύο ή ακόμα και τρεις ερωτικές σκηνές τότε το πράγμα θα ήταν για κλάματα γιατί θα μπερδευόμασταν όλοι πραγματικά.

Εκεί που θα διάβαζες για την ιστορία της Βίκυς θα έπρεπε να πεταχτώ στην ιστορία της Άντζυς και πάει λέγοντας, το επόμενο που έπρεπε να σκεφτώ ήταν πως όλες αυτές οι γυναίκες μέχρι να γνωριστούν μέσω εμού, ήταν παντελώς άγνωστες μεταξύ τους.

Συνεπώς πώς θα κολλούσαν οι ιστορίες τους ; Θα σας λύσω αμέσως την απορία, μόνο με τη φαντασία.

Αυτό όμως ήταν και ότι ήθελα να αποφύγω. Τις φανταστικές ιστορίες.

Η καταγραφή των απλών αλλά πραγματικών ερωτικών ιστοριών ήταν αυτό που με έκανε να θέλω να μεταφέρω στο χαρτί την αλήθεια της κάθε μίας από εμάς.

Την αλήθεια της γυναίκας, της ερωμένης, της φίλης που βρέθηκε ερωτικά με τον παιδικό της φίλο και από εκείνη την ώρα ντρέπεται να τον ξανακοιτάξει στα μάτια γιατί δε θέλει να τον πληγώσει η αφοπλιστική ειλικρίνεια της ματιάς της.

Σκέφτηκα λοιπόν πως σε όλες εκείνες που μου άνοιξαν την καρδιά τους και με άφησαν να εισβάλλω στα απόκρυφα της ψυχής τους αξίζει να τους αφιερώσω από μία καταδική τους ιστορία.

Έτσι κάθε γυναίκα που με εμπιστεύθηκε έγινε και μία ιστορία στο βιβλίο μας, γιατί βιβλίο μας είναι.

Χωρίς εκείνες  αυτό το βιβλίο δε θα υπήρχε.

Κορίτσια μου υπέροχα και απογοητευμένα, σας εύχομαι από καρδιάς να γίνεται το συντομότερο ευτυχισμένες τώρα πια που μάθατε να τολμάτε.

Αγοράστε σήμερα το βιβλίο

Νένα Χρονοπούλου –  Μητροπούλου