Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

Ο Τσίπρας θα αποφασίσει σε ποιό σχολείο θα πάει το παιδί μου;

ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΗΔΗ ΔΥΟ ΨΕΜΑΤΑ…

ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΑΥΡΙΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

Με αφορμή το άρθρο στο προσωπικό μου blog nena.gr πήγα στην εκπομπή της Τατιάνας για να εξηγίσω τους λογους για τους οποιους ειπα οτι Ο Αλεξης Τσιπρας Ριχνει τα Παιδια ΑμΕΑ στον ΚΑΙΑΔΑ!

Όλοι οι γονείς είναι αγανακτισμένοι γιατί όλα αυτά γίνονται με τρόπο ανίερο. Εννοείται πως όλοι θέλουμε το καλό των παιδιών μας και αρνούμεθα την εκμετάλλευση οποιασδήποτε μορφής. Παρ’ όλα αυτά, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, να αναστατώνουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, μέσα στη σαιζόν δίχως να έχουν φροντίσει για τη δημιουργία θεραπευτηρίων τα οποία και θα μπορούν να απορροφήσουν τον υπέρογκο αριθμό των Ειδικών Παιδιών.

Ο αριθμός των παιδιών με ειδικές ανάγκες, λιγότερες ή περισσότερες ξεπερνάει τις 30,000 Πανελλαδικά. Πώς είναι δυνατό λοιπόν  όλα αυτά τα παιδιά να πάνε σε Ειδικά Κέντρα Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης μέσα σε λίγες ημέρες. Ας μας πει κάποιος ποιά είναι τα Δημόσια Κέντρα που θα μπορέσουν να πάνε τα παιδιά μας.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα,  δεν έχει φροντίσει να υπάρχει η κατάληλη υποδομή για μία τέτοια ουσιαστική μεταφορά των παιδιών μας και απλά κλείνουν τα μάτια του κόσμου βάζοντας στη μέση τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αποφάσισαν όμως το κόστος για τα παιδιά μας και για ότι θεραπευτικά και γνωστικά χρειάζονται από το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ να μειωθεί για το 2017 στις 60,00 ευρώ.

Κατά τα άλλα η λέξη «νταηλίδικα» τους ενοχλεί. Εάν δεν είχαν σκοπό να βάλουν «χέρι» στο ταμείο των ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ, τότε τι θα πείραζε να δίνουν όπως έκαναν μέχρι τώρα στο γονιό του παιδιού το συγκεκριμένο ποσό και να έχει ο γονιός το δικαίωμα επιλογής για το πού θα πάει το παιδί του;

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραδεχθούν δημόσια κάτι τέτοιο ασφαλώς, αλλά ήδη σήμερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ο λαλίστατος Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μας είπε ψέματα δύο φορές.

Το πρώτο ψέμα ήταν για τη διάρκεια των θεραπειών των παιδιών μας, είπε δημόσια και μάλιστα υπάρχει και σε video της εκπομπής πως: «Η κάθε θεραπεία θα διαρκεί τουλάχιστο μισή ώρα» και μάλιστα το τόνισε, ενώ στην πραγματικότητα η μισή ώρα θα είναι ο μέγιστος χρόνος θεραπείας του κάθε παιδιού.

Μπαίνοντας το κάθε παιδί μέσα για το μάθημά του ο θεραπευτής θα τσεκάρει την ώρα έναρξης στον υπολογιστή του, το λεγόμενο κλικάρισμα, και αυτόματα σε 30′ της ώρας ο υπολογιστής θα ειδοποιεί το θεραπευτή για το τέλος του μαθήματος. Έτσι θα ελέγχουν πόσα μαθήματα κάνει το κάθε κέντρο και πόση ώρα διαρκεί το μάθημα κάθε παιδιού.

Τα 45′ λεπτά που ήταν μέχρι σήμερα το μάθημα των παιδιών μας, από τις 25 του Γενάρη θα πρέπει να τα ξεχάσουμε.

Το δεύτερο φάουλ του ιδίου ατόμου, που κατέχει θέση κλειδί για τα παιδιά μας, ήταν πως δόθηκε παράταση για τον τρόπο πληρωμής των θεραπευτηρίων εώς ότου λυθεί το ζήτημα. ΨΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟ… Αύριο στην Τατιάνα θα παρουσιάσω επίσημο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, το οποίο και δόθηκε στους Λογοθεραπευτές και στους Εργοθεραπευτές στις 13 Ιανουαρίου ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (και όχι στις 10 που μου είπε σήμερα στην εκπομπή) και λέει ακριβώς:

«ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΕΤΙΚΟΥ, ΣΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 25η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017″

Απ’ ότι θυμάμαι είχε πάρει και το επιθετικά επιβλητικό του ύφος και επέμενε πως δόθηκε παράταση για όσο καιρό χρειαστεί για να τελειώσουν αυτές οι διαδικασίες, και πως αυτό το μήνα θα γίνουν όλα με τον παλιό τρόπο πληρωμής.

Εγγράφως πλέον έχω να πω, πως η ημερομηνία λήξης της υπομονής τους μαζί μας είναι επίσημα στις 25 Ιανουαρίου, ούτε καν στις 31, έτσι για να μας έχουν στην αναμονή…

Τα υπόλοιπα αύριο για να έχουμε και κάτι να περιμένουμε…

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου