ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ

0
70
ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ!!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ

ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ!!
ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ!!

Υλικά συνταγής

μοσχαράκι γάλακτος: 1 κιλό κιλότο, κομμένο σε κύβους
κρέμα γάλακτος 30% ή 15%: 300ml
μανιτάρια: 200 γρ. κομμένα σε φέτες
καρότα: 4-5 κομμένα σε ροδέλες
βούτυρο ή λάδι: 4 κουταλιές της σούπας
ουίσκι ή κονιάκ: 4 κουταλιές της σούπας
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε για 20’ περίπου το κρέας σε δυνατή φωτιά και χύνετε το πρώτο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο ή το λάδι, προσθέτετε το κρέας, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρετε.
Μόλις το κρέας αλλάξει χρώμα, προσθέτετε το ουίσκι ή το κονιάκ, 2 φλιτζάνια νερό περίπου, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 40’ – 45’ περίπου.
Όταν το κρέας μαλακώσει και τα υγρά έχουν σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 2’ – 3’, ώστε να δέσει η σάλτσα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

Πηγή:https://greeksintayes.blogspot.gr/2016/06/blog-post_36.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here