Lemon pie

Υλικά συνταγής:

  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. βούτυρο
  • Για την κρέμα
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • 500 ml γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
  • 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
  • Για τη μαρέγκα
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 2-3 σταγόνες λεµονιού
  • 125 γρ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ζυμώνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με το αυγό και το βούτυρο. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα (Νο 22-24), τρυπώντας την με πιρούνι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
2. Ετοιμάζετε την κρέμα: Μαλακώνετε τη ζελατίνη βυθίζοντάς τη σε ένα μπολ με κρύο νερό. Ανακατεύετε το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα σε μπεν μαρί προσθέτοντας και τη ζελατίνη, στυμμένη καλά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα πήξει. Την αφήνετε να κρυώσει, για περίπου 1 ώρα, προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και το λιμοντσέλο και ανακατεύετε απαλά. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη ζύμη και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο.
3. Για τη μαρέγκα: Χτυπάτε τα ασπράδια με τις σταγόνες λεμονιού για 7′-8′ . Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπηµα, µέχρι να γίνει µία αφράτη µαρέγκα. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο κι απλώνετε ένα πλούσιο στρώμα µαρέγκας, Ψήνετε την τάρτα για 3΄-5΄ στο γκριλ και σερβίρετε.

 

 

Πηγή:www.icookgreek.com