ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΚΑΤΑΙΦΙ

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!

Υλικά συνταγής

Υλικά για ταψί 25 x 30 εκ. περίπου

1 πακέτο φύλλο καταΐφι
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
Για την κρέμα

1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 λίτρο και ένα φλιτζάνι γάλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κρόκους αυγών
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια σε σκόνη
Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση συνταγής

Ανοίγετε το κανταΐφι και το χωρίζετε σε δύο ίσα μέρη. Βουτυρώνετε το ταψί, ανοίγετε το ένα μέρος κανταϊφιού, το ραντίζετε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνετε στη βάση του ταψιού. Καλύπτετε τα τοιχώματα με λίγο κανταΐφι ακόμη.
Για την κρέμα: Ζεσταίνεται το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας, και όταν διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνετε το σιμιγδάλι και την βανίλια. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε στην κρέμα. Προσθέτετε το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει για να την χρησιμοποιήσετε.
Αδειάζετε και απλώνετε την κρέμα στο ταψί. Σκεπάζετε με το κανταΐφι που περίσσεψε και το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45′ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Όταν ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

Πηγή:https://greeksintayes.blogspot.gr/2016/06/blog-post_3.html