Ωφέλιμη και νόστιμη, η καρύδα έχει ευεργετικές ιδιότητες για όλο τον οργανισμό!

Η καρύδα είναι βασικό στοιχείο της διατροφής για τους περισσότερους που ζουν κάτω από την τροπική ζώνη. Δεν είναι απλώς μια πλήρης τροφή, αλλά ένας από τους λίγους καρπούς των οποίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα τμήματα: το νερό, το γάλα, η σάρκα/ψίχα, η ζάχαρη και το λάδι. Ποιά είναι όμως τα συγκεκριμένα οφέλη της?



Ενυδάτωση: Το νερό καρύδας είναι δροσιστικό αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό, αφού περιέχει ηλεκτρολύτες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα, όπως σίδηρος, ασβέστιο, ψευδάργυρος και μαγνήσιο. Ενυδατώνει το σώμα σε βάθος και είναι ιδανικό ποτό για όσους αθλούνται ή περνούν πολλές ώρες στον ήλιο.

Ενέργεια: Το λάδι καρύδας περιέχει υψηλή ποσότητα οξέων με πολύ σημαντικές επιδράσεις στην υγεία. Τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα μεταβολίζονται κατευθείαν στο συκώτι και παράγουν ενέργεια. Η ενέργεια αυτή μειώνει το αίσθημα πείνας και βοηθά στην προσπάθεια για αδυνάτισμα.

Θρέψη και Προστασία: Το γάλα καρύδας αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική του αγελαδινού γάλακτος στη μαγειρική, αφού δεν περιέχει λακτόζη, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες –C, E και αρκετές του συμπλέγματος Β- αλλά και πολύτιμα μέταλλα, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Είναι γνωστό για τις μοναδικές θρεπτικές του ιδιότητες γι’αυτό και χρησιμοποιείται ως καλλυντικό για την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών. Τέλος, το γάλα καρύδας περιέχει μεγάλη ποσότητα συγκεκριμένων λιπαρών οξέων, τα οποία, σε αντίθεση με άλλα λιπαρά οξέα, μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια και δεν αποθηκεύονται ως λίπος. Τα λιπαρά αυτά οξέα δρουν ενάντια σε βακτήρια, ιούς και παθογόνα συμβάλλοντας στο χτίσιμο ενός υγιούς οργανισμού, εσωτερικά και εξωτερικά!



Πηγή:godsavesthequeen.com