Σε μηνύσεις και αγωγές προχωρά ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης εναντίον όλων όσον συμμετείχαν στην λασπολογία του Ιδρύματος Μαραθώνα.

Ο Ηλίας Ψινάκης επέλεξε την δικαστική οδό για να προστατεψει οχι τόσο τον εαυτό του όσο τους εκατοντάδες εθελοντές που συνδράμουν μέσα από το Ίδρυμα στην ανάληψη φιλανθρωπικής δράσης και την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων πολιτών του δήμου Μαραθώνα.

Μάλιστα, κάποιοι προσπαθούν να πλήξουν το δήμο Μαραθώνα με περίεργες επιστολές και πρωτόκολλα του δήμου, παρ’ότι γνώριζαν ότι για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρχε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Η δικαίωση του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη ήρθε με την υπ αριθμόν 11533/4340/15-2-17 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής βάσει της οποίας ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα, που ελήφθη στην συνεδρίαση τη 31/01/17.

Η ακυρωθείσα πλέον απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζητούσε από το δήμαρχο Μαραθώνα να αφαιρέσει την επωνυμία Μαραθώνα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ίδρυμα Μαραθώνα», η οποία είχε αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να εμπλακεί σε θέματα που αφορούν στην ονομασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, ούτε δικαιούται να ζητά την δημοσιοποίηση των οικονομικών της στοιχείων.

Πολλώ δε μάλλον σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου δε δύναται να εκπροσωπεί το δήμο στέλνοντας επιστολές σε φορείς και πρεσβείες.Πρόκειται για μια απόφαση «καταπέλτη» που δικαιώνει απόλυτα τον Ηλία Ψινάκη και ακυρώνει πλήρως την παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης τόνισε πως:

«Οι συκοφάντες έπεσαν μέσα στον λάκκο που έσκαβαν για εμένα και πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, στην οποία θα λογοδοτήσουν για την απόπειρα σπίλωσης του ονόματος μου και απόπειρα συκοφάντησης της φιλανθρωπικής δράσης του «Ιδρύματος Μαραθώνα». Τώρα θα τους… χορέψω στο ταψί.»

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής:

ΠΗΓΗ: http://www.paraskhnio.gr