Ένα από τα περίπου τρία δισεκατομμύρια κλισέ που χρησιμοποιούμε στον αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα, αναφέρει ότι το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να καταφέρεις να μείνεις εκεί.

Για μερικές σπουδαίες ομάδες του παρελθόντος όμως, η παραπάνω ατάκα θα μπορούσε να προσαρμοστεί και να γίνει κάπως έτσι: “το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να καταφέρεις μετά να μείνεις έστω και στο προσκήνιο, καμιά φορά ακόμη και στην πρώτη κατηγορία”.


Κι αυτό, διότι πολλά από τα κλαμπ που κάποτε σάρωναν τους εγχώριους και τους διεθνείς τίτλους, σήμερα αγνοούνται και βολοδέρνουν στις χαμηλές κατηγορίες, αναπολώντας κλαίγοντας τα περασμένα τους μεγαλεία.

1Νότιγχαμ Φόρεστ

Η ακμή: Η ιστορία της ομάδας άλλαξε, όταν ανέλαβε προπονητής ο θρυλικός Μπράιαν Κλαφ στα μέσα της δεκαετίας του ‘70. Το 1977 την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία και την αμέσως επόμενη σεζόν, την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου. Αν αυτό σου φαίνεται εντυπωσιακό, περίμενε να διαβάσεις και τη συνέχεια: 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών σερί, το 1979 και το 1980.

Η παρακμή: Το 1993, μετά από 18 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας του Κλαφ στον πάγκο, οι κόκκινοι υποβιβάστηκαν, επιστρέφοντας πάντως αμέσως στην πρώτη κατηγορία με άλλο προπονητή. Ακολούθησε ένας υποβιβασμός ακόμα το 1997 κι ακόμη μια επιστροφή, όμως τίποτα δεν ήταν το ίδιο και συντριβές όπως το 8-1 από την Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1998-99 αποτελούν την καλύτερη απόδειξη. Μετά ήρθαν και τα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η ομάδα να κατρακυλήσει μέχρι την τρίτη κατηγορία.

Σήμερα: Αγωνίζεται στην Championship

Προηγούμενο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ