Μπορείς πολύ σωστά να μαντέψεις ότι τα μπέγκελς, η σόδα, οι καραμέλες και τα πατατάκια σπάνια μπαίνουν στο καλάθι των αγορών ενός διατροφολόγου. Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές που ενώ μοιάζουν υγιεινές, οι διατροφολόγοι τις αποφεύγουν.


Οι παρακάτω 5 τροφές που θεωρείς ότι σου κάνουν καλό, κανονικά δεν θα έπρεπε να τις αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Μάλιστα οι διατροφολόγοι σημειώνουν ότι οι τροφές αυτές είναι «πεταμένα λεφτά».

1Συσκευασμένα τσιπς λαχανικών

Παρόλο που δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με την κατανάλωση των λαχανικών, αποτελεί σημαντική πηγή θρεπτικών και πολύτιμων ουσιών για τον οργανισμό σου και μάλιστα μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια σωματικού βάρους. Για όλους εκείνους, που δυσκολεύονται όμως να αποκτήσουν μια καλή σχέση με τα λαχανικά, οι γνώστες της μαγειρικής πειραματίστηκαν και έβαλαν όλη τους την τέχνη για να δημιουργήσουν μια εναλλακτική πρόταση, τα λαχανικά που σερβίρονται σε μορφή τσιπς.

Ωφελούν όμως τελικά την υγεία και πόσο «αθώες» είναι οι θερμίδες τους; Σύμφωνα με τους διατροφολόγους τα τσιπς αυτά δεν είναι καλύτερα από εκείνα τα κλασικά τσιπς πατάτας, καθώς στην πραγματικότητα η συσκευασία τους περιέχει μόνο 65% λαχανικά και το υπόλοιπο ποσοστό είναι αλάτι και λάδι. Αντί αυτών προτίμησε φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ανάλατους και ωμούς, γιαούρτι ή φρέσκα λαχανικά.

Προηγούμενο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ