Τον παλιό καλό καιρό γνωρίζαμε πως τα τρόφιμα που αγοράζουμε δεν πρόκειται να μας σκοτώσουν. Ο τρόπος που καλλιεργούνταν ήταν εντελώς διαφορετικός απ’ ό,τι είναι σήμερα.

Οι αλλαγές που έγιναν, έγιναν κατ’ αρχήν για να γίνει το φαγητό περισσότερο για όλους. Όμως, αυτό εμπεριέχει κινδύνους για τη διατροφή μας, γιατί τα φαγητά που δεν είχαμε πρόβλημα να φάμε στο παρελθόν σήμερα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πολλούς «δολοφόνους» του οργανισμού μας στο σούπερ μάρκετ ή στο μανάβικο.

1Καπνιστό κρέας

Ο προφανής λόγος που τα καπνιστά κρέατα είναι ανθυγιεινά για τον οργανισμό μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι απορροφούν τον καπνό, με τη μορφή πίσσας, της ίδιας καρκινογόνου ουσίας που προκαλεί το θάνατο στους καπνιστές.

Αυτός ο τύπος τροφών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου και τα ποσοστά του κινδύνου του καρκίνου του στομάχου.


Τα ποσοστά καρκίνου του στομάχου είναι πολύ μεγαλύτερα σε χώρες όπως η Ιαπωνία, όπου η παραδοσιακή διατροφή περιλαμβάνει πολλά είδη τροφίμων που είναι ιδιαίτερα αλατισμένα ή καπνιστά.

Προηγούμενο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ