Αυτή την περίοδο είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζεις ξηρότητα στην επιδερμίδα σου. Ο καιρός αλλάζει, το ξύρισμα ή η αποτρίχωση γίνεται όλο και πιο συχνά κι η επιδερμίδα σου μοιάζει ξηρή και θαμπή. Στο χέρι σου είναι όμως να επαναφέρεις τα σωστά επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και να έχεις ξανά την απαλή και λαμπερή επιδερμίδα που θες για το καλοκαίρι.

Χρειάζεται όμως λίγη προσπάθεια, πράγματα που πρέπει να κάνεις κι άλλα που πρέπει να αποφύγεις, αφού μάλλον η απλή ενυδάτική που χρησιμοποιείς δεν είναι αρκετή.

  1. Αρχικά να θυμάσαι ότι τα πολύ ζεστά ντους μπορεί να σε χαλαρώνουν, αλλά μειώνουν κατά πολύ τα επίπεδα της υγρασίας από την επιδερμίδα σου. Τώρα, που ο καιρός το επιτρέπει, ας μην βγαίνουν ατμοί από την μπάνιο την ώρα που είσαι μέσα για να μη χάνει την υγρασία το δέρμα σου.
  2. Αν νιώθεις την επιδερμίδα σου ξηρή, τότε μάλλον θα αποφεύγεις την απολέπιση. Αντίθετα όμως, είναι απαραίτητη διαδικασία για την επαναφορά της λάμψης στο σώμα σου. Ένα scrub σώματος θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σου να δεχτεί εύκολα την ενυδάτωση που θα της προσφέρεις στη συνέχεια.
  3. Η ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείς ίσως χρειάζεται ένα boost ή απλά αλλαγή. Δοκίμασε να την εμπλουτίσεις, αναμειγνύοντάς τη με λίγο λάδι σώματος ή χρησιμοποίησε μόνο το λάδι ή απλά επένδυσε σε μία πιο πλούσια κρέμα.
  4. Το dry brushing μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, μπορεί όμως να σε βοηθήσει. Αφιέρωσε μερικά λεπτά από την προσωπική σου περιποίηση για να κάνεις ένα ελαφρύ dry brushing στο δέρμα σου πριν το ντους. Η κυκλοφορία του αίματος θα βελτιωθεί και τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν.
  5. Τέλος, μία ακόμα λύση είναι να αλλάξεις το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς. Βρες ένα για πλούσια ενυδάτωση και γρήγορα θα καταλάβεις τη διαφορά στην αφή.

 

Πηγή:limeandlife.com