Η αγκινάρα έχει χαρακτηριστεί ως η βασίλισσα των λαχανικών και όχι άδικα.

Είναι ένα λαχανικό με πολλές φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες αλλά χρησιμοποιείται και στην κοσμετολογία ως συστατικό σε διάφορα καλλυντικά. Τα δύο βασικά συστατικά της αγκινάρας είναι η σιλυμαρίνη και η κυναρίνη.

Η σιλυμαρίνη είναι μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στο οργανισμό μας,  η εμφάνιση των οποίων συνδέεται με διάφορες μορφές καρκίνου.

Προηγούμενο

1. Προλαμβάνει τον καρκίνο

Η ουσία αυτή έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος, της χοληδόχου κύστης αλλά αναστέλλει και την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.  Τέλος η σιλυμαρίνη βοηθάει σε ασθένειες του ήπατος. Το δεύτερο σημαντικό συστατικό της αγκινάρας η κυναρίνη διεγείρει την παραγωγή και έκκριση χολής και έτσι βελτιώνονται τα συμπτώματα των γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως κοιλιακός πόνος, ναυτία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Προηγούμενο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ