Στις 13 Ιανουαρίου 1982, στα πλαίσια της φάσης των »32» του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1981-82, διεξήχθη στη Λεωφόρο το »ιστορικό», »θρυλικό» και ό,τι άλλο γουστάρετε ματς μεταξύ Παναθηναικού και Ολυμπιακού.

Το ματς ήταν νοκ άουτ. Μια κι έξω, ούτε επαναληπτικοί, ούτε τίποτε. Κρινόταν η πρόκριση σε 90 λεπτά με λίγα λόγια. Διαιτητής ο Δέδες, επόπτες οι Βουράκης (από τον Πειραιά…) και Ζλατάνος.

Εκείνες τις μέρες ο κόσμος του Ολυμπιακού έβραζε λόγω των συνεχών αποκαλύψεων στο θέμα του σκανδάλου Μπουμπλή και βρισκόμασταν εν αναμονή της οριστικής απόφασης για το δελτίο του Ρότσα, υπόθεση που θα εξετάσουμε σε λίγες μέρες αναλυτικά. Αρχικά θα δούμε το βίντεο με τις φάσεις του αγώνα.

α) Στο 01:10 και μετά, υπάρχει η φάση του πρώτου πέναλτυ που κερδίζει ο βάζελος, αμέσως μετά το 0-1 του Ολυμπιακού. Ο Αναστασιάδης σπρώχνει από πίσω το Μίχο, ο οποίος μετά τον ανατρέπει εντός περιοχής. Το επιθετικό φάουλ προηγείται του πέναλτυ, αλλά ο Δέδες »δεν το είδε».

β) Στο 04:30 και μετά, βλέπουμε το ακυρωθέν γκολ του Μητρόπουλου, ενώ το σκορ ήταν 0-2 και θα γινόταν το 0-3, με το ματς ουσιαστικά να καθαρίζει. Ο Δέδες πάει να φύγει προς τη σέντρα και να κατακυρώσει το γκολ, αλλά βλέπει το Βουράκη καρφωμένο στη θέση του. Τώρα τι ανακάλυψε ο Πειραιώτης, ξαναγράφουμε, Βουράκης, ο Θεός και η ψυχή του. Αν εσείς μπορείτε να διακρίνετε το τι έχει παιχτεί, πάσο.

Ο Βουράκης, όπως θα δείτε παρακάτω, θα δηλώσει πως »είδα χέρι του Μητρόπουλου». Πιθανόν να το είδε στον σβέρκο του, όταν έτρωγε το κυνηγητό μετά το τέλος του αγώνα. Εικόνες από το μέλλον έβλεπε, φαίνεται…

γ) Στο 05:40 και μετά, βλέπουμε το δεύτερο πέναλτυ που κερδίζει ο ΠΑΟ στο ματς. Ο Περσίας μαρκάρει τον Κατσιάκο, βρίσκει μπάλα και ο Δέδες ξαναστήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Εμείς εδώ θα δεχτούμε ότι το μαρκάρισμα είναι από πίσω και ήταν βίαιο, οπότε καλά έκανε και το έδωσε ο Δέδες.

Ξαναγράφουμε, ΜΠΑΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΠΕΡΣΙΑΣ, την ώρα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένας διαιτητής που έχει δώσει ένα πέναλτυ εις βάρος μιας ομάδας, το οποίο προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και προσωρινή διακοπή του αγώνα, αλλά και έχει ακυρώσει γκολ αυτής της ομάδας με υπόδειξη του επόπτη, θα έπρεπε να είναι 2 και 3 φορές πιο προσεκτικός να μην την ξανα-αδικήσει και τέτοιες φάσεις κανονικά θα έπρεπε να τις προσπερνάει.

Εν πάση περιπτώσει, για να μην θεωρηθεί πως φοράμε κόκκινα γυαλιά, λέμε ότι σωστά σφυρίζεται αυτό το πέναλτυ και πάμε παρακάτω.


δ) Στο 07:36 και μετά, βλέπουμε το τρίτο πέναλτυ που κερδίζει ο βάζελος. Εδώ δεν χωράει κριτική. Αυτή η φάση έγινε στην παράταση και έκρινε την πρόκριση.

Πηγή | http://www.redsagainsthemachine.gr