Η Εκκλησία τιμά σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, τη μετάσταση του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ακόμη, τιμάται η μνήμη του Αγίου Νείλου του νεότερου από την Καλαβρία. Διαβάστε τι άλλο έγινε σαν σήμερα.

Η εκκλησία μας γιορτάζει επίσης, την ανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέου. Παράλληλα, τις Αγίες Θέκλα, Μαριάμνη, Μάρθα, Μαρία και Ενναθά. Σήμερα γιορτάζουν και οι πέντε κανονικές Παρθένες, του Οσίου Ιωάννη του Σπηλεώτη του εν της κώμης Σιάς ασκήσας, καθώς επίσης και του Οσίου Εφραίμ του εκ Ρωσίας του θαυματουργού.

Την ημέρα μετάστασης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην Κορώπη.

26 Σεπτεμβρίου γεγονότα

26 Σεπτεμβρίου το 1687 γίνεται μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών. Σε πολιορκία βρίσκεται η Ακρόπολη, μέσα στην οποία είναι οχυρωμένη η τουρκική φρουρά της πόλης, από τους Ενετούς, υπό τον Φραγκίσκο Μοροζίνι. Τα μεσάνυχτα της 26ης προς 27ης Σεπτεμβρίου, μια οβίδα διαπερνά τη στέγη του Παρθενώνα. Η πυρίτιδα που είναι αποθηκευμένη στο εσωτερικό του, αναφλέγεται. Η έκρηξη ανοίγει τον ναό στα δύο. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί το τελειότερο κτίσμα της αρχαιότητας.

26 Σεπτεμβρίου το 1989, δολοφονήθηκε στο Κολωνάκι ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ, Παύλος Μπακογιάννης. Η δολοφονία έγινε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Δείτε στο βίντεο την ιστορία της μετάστασης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου:

 Πηγή:
newsit.gr