ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ ( για 30 κομμάτια)

1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο ( 100 γρ )
χυμός και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσ. ( 50 γρ ) ζάχαρη καρύδας 7elements
1 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης σε σκόνη
1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη ( δίνει μια ξεχωριστή γεύση)
60 γρ νερό
350 γρ αλεύρι βρώμης ( νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

200 γρ νερό
70 γρ. ζάχαρη καρύδας 7elements
1 ξυλάκι κανέλα
το πορτοκάλι που έχουμε στύψει

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%88%ce%b7%cf%84%ce%b1
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( δεν πετάμε το πορτοκάλι που ξύσαμε και στίξαμε )
και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν.

Ζυμώνουμε ελαφρά ( αν κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε άλλη βρώμη γιατί σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει )
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)

Όταν τα βγάλουμε δεν πρέπει να είναι πολύ ξεροψημένα!!

Τώρα θα φτιάξουμε το σιρόπι μας ώστε όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα να βουτηχτούν στο καυτό σιρόπι.

 

ΣΙΡΟΠΙ

%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b9

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας , το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε έως να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες και το αποσύρουμε.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Καλή επιτυχία

Πηγή: www.syndagesgiadiabitikoys.blogspot.gr