ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΔΙΑΙΤΗΣ… ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

0
104
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΔΙΑΙΤΗΣ… ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!! ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ!

 

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ ( για 30 κομμάτια)

1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο ( 100 γρ )
χυμός και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσ. ( 50 γρ ) ζάχαρη καρύδας 7elements
1 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης σε σκόνη
1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη ( δίνει μια ξεχωριστή γεύση)
60 γρ νερό
350 γρ αλεύρι βρώμης ( νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

200 γρ νερό
70 γρ. ζάχαρη καρύδας 7elements
1 ξυλάκι κανέλα
το πορτοκάλι που έχουμε στύψει

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%88%ce%b7%cf%84%ce%b1
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( δεν πετάμε το πορτοκάλι που ξύσαμε και στίξαμε )
και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν.

Ζυμώνουμε ελαφρά ( αν κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε άλλη βρώμη γιατί σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει )
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)

Όταν τα βγάλουμε δεν πρέπει να είναι πολύ ξεροψημένα!!

Τώρα θα φτιάξουμε το σιρόπι μας ώστε όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα να βουτηχτούν στο καυτό σιρόπι.

 

ΣΙΡΟΠΙ

%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b9

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας , το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε έως να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες και το αποσύρουμε.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Καλή επιτυχία

Πηγή: www.syndagesgiadiabitikoys.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here