ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Προς: Υποδιοικητή του ΕΟΠΥΥ Κο Τάκη Γεωργακόπουλο &
Κοινοβουλευτικές Ομάδες όπως αυτές παρατίθενται στο τέλος της επιστολής

Κε Γεωργακόπουλε,
Με αφορμή τη δημοσίευση του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ Α241/23.12.2016), του κοινού δελτίου τύπου Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών – Επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και της δικής σας συνέντευξης «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», εμείς ως γονείς παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τους φόβους και προβληματισμούς μας σχετικά με την νέα νομοθεσία, καθώς και τις θέσεις μας για τις ενέργειες του Οργανισμού:
1. Ανεξάρτητοι θεραπευτές: Η Σύμβαση που τέθηκε υπόψη μας αναφέρεται σε κέντρα Ειδικής Αγωγής, που λειτουργούν υπό τη μορφή επιχείρησης. Δεν προβλέπεται τίποτα για τους Ανεξάρτητους Θεραπευτές; Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι η έλλειψη κέντρων σε πολλές περιοχές, η αδυναμία μετακίνησης τους παιδιού ή λόγοι προσωπικής αξιολόγησης από τον γονέα οδηγούν σε επιλογή ανεξάρτητου θεραπευτή. Για αυτούς ποια είναι η θέση του Οργανισμού;
2. Είναι αλήθεια ότι καιρός ήταν να φύγει από τους ήδη βεβαρημένους γονείς το βάρος προπληρωμής των διδάκτρων ειδικής αγωγής. Είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα τα κέντρα και οι θεραπευτές ουδόλως προσάρμοσαν τις αμοιβές τους καίτοι οι γονείς λαμβάνουμε ελάχιστο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ – αναλογικά με την συνολική δαπάνη που καταβάλουμε. Ανησυχούμε όμως για το τελικό ποσό που σκοπεύει να χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ στους θεραπευτές ως αποζημίωση. Γνωρίζετε ότι η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για κάθε συνεδρία πχ εργοθεραπείας ή για ειδικούς παιδαγωγούς είναι 1,23 Ευρώ όταν εμείς πληρώνουμε 35 & 40 Ευρώ ανά συνεδρία. Ανάλογα ποσά δεν θα ικανοποιήσουν σοβαρούς επιστήμονες.

Οι επιτυχημένοι και αποτελεσματικοί θεραπευτές δεν θα συμβιβαστούν σε ευτελισμό της αμοιβής τους κε Γεωργακόπουλε. Θα συνεχίσουν ανεξάρτητα του ΕΟΠΥΥ τη δραστηριότητά τους και εμείς οι γονείς θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε και πάλι σε αυτούς, έστω αναλαμβάνοντας μεγαλύτερο κόστος και μεγαλύτερο βάρος στις αδύναμες πλέον πλάτες μας. Ή να καταφύγουμε σε άδηλες συναλλαγές μαζί τους προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια θέση στο πρόγραμμά τους. Πρόκειται για τα παιδιά μας κε Γεωργακόπουλε, και για αυτά πράγματι κάνουμε τα πάντα.
3. Μείωση χρόνου συνεδρίας Λογοθεραπείας. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο χρόνος συνεδρίας μειώθηκε στα 30’. Με ποια επιστημονικά κριτήρια ο οργανισμός αποφάσισε ότι αρκούν 30 λεπτά συνεδρίας για να υποστηριχθεί το παιδί που κινείται σε φάσμα Αυτισμού, με προβλήματα διάσπασης ή άλλων διαταραχών του λόγου; Όταν ένα παιδί πχ. με διάσπαση χρειάζεται κατά μέσο όρο 10 και πλέον λεπτά να ενταχθεί στη διαδικασία αλληλεπίδρασης με τον θεραπευτή και στο πρόγραμμά του;
4. Κατανομή με βάση πληθυσμιακά κριτήρια (άρθρο 100 παρ.5 του τροπ/νου ν. 4172/13) : Η εγκαθίδρυση κλειστών προϋπολογισμών ανά γεωγραφική ενότητα και πληθυσμό πιθανά να λειτουργεί ικανοποιητικά για την απονομή δαπανών στους δημόσιους πάροχους υγείας αλλά όχι για τους ιδιωτικούς. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι πραγματικά παρατηρείται συγκέντρωση ή έλλειψη δομών σε συγκεκριμένες περιοχές ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο γονέας επιλέγει κέντρα ή θεραπευτές που αποδίδουν τα μέγιστα στο παιδί του ανεξάρτητα της γεωγραφικής θέσης τους πχ κέντρα ειδικής αγωγής σε ‘Άνοιξη, Κηφισιά, Άγιο Στέφανο κλπ έλκουν ασφαλισμένους Οινόφυτα, Θήβα ακόμα από Ελευσίνα. Είναι σημαντικό να μην περιοριστεί η ελευθερία επιλογής του γονέα με βάση το ευαίσθητο κριτήριο της καλύτερης παροχής προς το παιδί του.


5. Σχετικά με το επίμαχο θέμα του “claw back” και «rebate»: Ένα κέντρο Ειδικής Αγωγής καλείται να πληρώσει το προσωπικό του, τα ενοίκιά του, τα αναλώσιμα του, τα μηχανήματά του και όλα τα λειτουργικά του έξοδα υπολογίζοντας στα χρήματα που έστω, με τις χαμηλές τιμές που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ του αναλογούν. Και θα κληθεί εκ των υστέρων να λάβει πετσοκομμένα ακόμα και αυτά τα λίγα; Από πού νομίζετε θα αναζητήσει τη κάλυψη του κόστους αυτού; Από τους ασφαλισμένους φυσικά! Με φανερούς ή άδηλους για τη δημόσια αρχή τρόπους. Κάνοντας πρόσθετες συνεδρίες που θα επιβαρύνουν μόνο το γονέα.
6. Ίσως δεν άπτεται της ειδικότητάς σας, ίσως δεν σας ενημέρωσαν, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ένα παιδί πχ. στο φάσμα του αυτισμού δύσκολα προσαρμόζεται σε βίαιη αλλαγή της καθημερινότητάς και των συνήθειών του, αλλαγή η οποία συνήθως λειτουργεί ως τροχοπέδη της εξέλιξής του.

Λέτε ότι «όποιος θέλει υπογράφει, δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ εάν δεν τους αρέσει.. Τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη με παθήσεις που απαιτούν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία υπάρχουν δημόσιες και ιδιωτικές δομές που μπορούν να τα καλύψουν». Μα πως θα γίνει αυτή η βίαιη μετάβαση; Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι ατυχής κάθε ενέργεια στη μέση της εκπαιδευτικής χρονιάς, όταν ήδη τα παιδιά έχουν το θεραπευτικό τους πρόγραμμα σε κέντρα με θεραπευτές που εμπιστευόμαστε και έχουν ήδη χτίσει σχέση με τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Πως γίνεται να αλλάξουμε κέντρο ή θεραπευτή στη μέση της χρονιάς εάν αυτό που είμαστε τώρα δεν υπογράψει σύμβαση; Κινδυνεύει σημαντικά η ισορροπία τους και λειτουργεί ανασταλτικά στην πρόοδο τους.
7. Μιλάτε για «προκλητή ζήτηση» λογοθεραπειών αλλά και για παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη, με παθήσεις που απαιτούν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία. Αμφισβητείτε μήπως τις γνωματεύσεις που έχουν το σύνολο των παιδιών από δημόσια ΚΕΔΥ ή δημόσια νοσοκομεία ότι χρήζουν ειδικής αγωγής; Διαθέτετε στατιστικά στοιχεία ή στοιχεία δόλιας γνωμάτευσης εκ μέρους των προαναφερόμενων δημοσίων οργανισμών ή κερδοσκοπίας εκ μέρους των γονεών; Πραγματικά οφείλετε να παραθέσετε οποιαδήποτε στατιστική ή έρευνα έχετε στα χέρια σας και η οποία υποστηρίζει τα λόγια σας. Και να μην απευθύνετε γενικές κατηγορίες που θίγουν και εμάς στο σύνολο.
8. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι ειδικής αγωγής δεν έχουν χρήζουν μόνο τα παιδιά του φάσματος, τα παιδιά με οποιοδήποτε σύνδρομο ή τα παιδιά με νοητική καθυστέρηση, αλλά και παιδιά με πλήθος διαταραχές, όπως  Αρθρωτικές – φωνολογικές διαταραχές  Τραυλισμός  Γλωσσική καθυστέρηση  Δυσλεξία / δυσορθογραφία / Δυσαριθμησία. Σκοπεύετε να αποκλείσετε από την ειδική αγωγή κάποια από αυτές τις κατηγορίες; Με ποια κριτήρια;
9. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα η Θεσσαλονίκη ή η Πάτρα. Οι υπάρχουσες δομές που λέτε ότι θα καλύψουν τα παιδιά μας εάν κάποια κέντρα ή θεραπευτές αρνηθούν τη σύμβαση με τον Οργανισμό απλά δεν υπάρχουν ή είναι τραγικά υποστελεχωμένες, ειδικά όταν μιλάμε για την περιφέρεια και δη τα νησιά. Μη μας βάζετε στο στόχαστρο. Ήδη πολλοί από εμάς μεταφέρουμε με τα παιδιά μας σε αποστάσεις 40 + χλμ προκειμένου τα παιδιά μας να φοιτήσουν σε ειδικά σχολεία. Μη το κάνουμε και για τα κέντρα Ε.Α. Δεν υπάρχουν δομές κε Γεωργακόπουλε, ειδικά δημόσιες, οι οποίες θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το πλήθος των παιδιών μας. Και μη μας αποκλείσετε από το δικαίωμα αξιολόγησης του θεραπευτή.
10. Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι ο χρόνος αναμονής για ραντεβού αξιολόγησης από ΚΕΔΔΥ ή δημόσια νοσοκομεία είναι πάνω από 6 μήνες. Μη μπει σε αυτό το πλαίσιο και η θεραπεία των παιδιών μας. Μην το επιτρέψετε για την Ειδική Αγωγή.
Κύριε Γεωργακόπουλε,


Γνωρίζουμε τη δυσχερή θέση της χώρας μας. Αναγνωρίζουμε τη προσπάθεια εξυγίανσης και βελτίωσης του ΕΣΥ. Αλλά μην μας βάζετε στο στόχαστρο. Το κράτος οφείλει να μας αντιμετωπίζει ως ισότιμους πολίτες, που είναι συνεπής με τις εισφορές και τους φόρους τους. Και μην συγκρίνετε το κόστος γενικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με το το κόστος της Ειδικής Αγωγής. Γνωρίζετε ότι σημαντικές δαπάνες των δημοσίων μονάδων Α’βάθμιας και Β’θμιας περίθαλψης δεν έχουν τιμολογηθεί στον οργανισμό σε βάθος χρόνου. Μπορούμε να παραθέσουμε αναλυτικά στοιχεία για τις ατιμολόγητες δαπάνες Νοσοκομείων, όπως του Ευαγγελισμού που μέχρι το 2015 είχε ατιμολόγητες δαπάνες προς ΕΟΠΥΥ πλέον των 10.000.000 Ευρώ.

Διαθέτετε εσφαλμένα νούμερα και οδηγείστε σε λάθος συμπεράσματα, συγκρίνοντας εικονικά στοιχεία κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με πραγματικά της Ειδικής Αγωγής .

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ. 

  1. Με τιμή,
    οι γονείς

Αβραμπου Λαμπρινη, 1 παιδι, Μαρουσι Αττικης
Αγγελακη Μαρια, 1 παιδι,Σερρες
Αγγελακοπουλος Κωνσταντινος 1 παιδι Ιλιον Αττικης
Αιγινήτου Παρασκευή, 1 παιδί, Μαραθώνας
Αλεξίου Πηνελόπη, 1 παιδί, Αγία Παρασκευή Αττικής
Αλεφραγκή Φλώρα, 1 παιδί, Σαλαμίνα
Αλιμουτσαι Ερβιν, 1 παιδί, Νόμος Αργολίδας
Αναθη Κατερινα, 1 παιδι, Αθηνα
Ανδρεαδου Αλεξια, 3 παιδια , Κομοτηνη
Ανδριώτη Μαρία, 1 παιδί, Αθηνα
Ανδριώτη Ελένη, 1 παιδί, Ευκαρπία, Θεσσαλονίκη
Ανοιξούδη Ειρήνη, 1 παιδί, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
Αντωνιου Αναστασία , 1 παιδι, Θεσσαλονικη
Αντωνίου Ελενα, 1 παιδι, Γερακας Αττικης
Αντωνίου Θεοδοσία, 3 παιδιά Κορωπί Αττικής
Αντωνίου Στέλλα, 1 παιδί, Θεσσαλονικη
Βάβαλου Ξανθή, 2 παιδιά, Αλεξανδρούπολη
Βαλαβανης Μιχάλης, Μερσινη Καισαρινη, 1 παιδί, Παλαιό Φάληρο, Αττική
Βαλσαμος Aντωνης 1 παιδι Μεγαρα Αττικης
Βασιλάκη Μαρια, 2 παιδιά, Αθηνα
Βερυκιου Αννα-Μαρία. 1παιδι. Πλαγια Αιτ/νιας.
Βετσικα Αναστασια, 1 παιδι, Ελευσινα Αττικη
Βλιώρα Ευαγγελία, 1 παιδί, Θεσσαλονίκη
Βογιατζη Ελενη, 1 παιδί, Γλυφαδα Αττικης
Βουρλάτου Ελευθερία, 1 παιδί, Kερατσινι
Βουρλουμη βασιλική, 1 παιδί, Αθήνα
Βουρου Μαρια, 2 παιδια, Ανω Γλυφαδα Αττικης
Γαβαλά Κλάρα, 1 παιδί, Πέραμα Αττικής
Γεροδήμου Παναγιώτα, 1 παιδί, Αθήνα
Γιαλεζογλου Αγγελικη 1 παιδι,Αθηνα
Γιαννακάκη Κατερίνα, 1παιδί, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
Γιαννακοπούλου Εύη ,1 παιδί, Καβάλα
Γιαννουλη Μαριάννα 1 παιδι, Σαλαμινα
Γκαρελη Εφη 2 παιδιά, Αγ.Παρασκευή Αθήνα
Γκοσεβα Κατια, 1 παιδί, Θεσσαλονίκη
Γκούσαρη Ελένη, 2 παιδιά, Φωκίδα
Γονεη Γεωργια -1παιδι , Αθηνα
Γωγος Δημητρης , 1 παιδι , Αθηνα
Δεληστάθη Γιούλα, 1 παιδί, Κόρινθος
Δημητρακοπουλου Ειρήνη 1 παιδί, Περιοχή των Πατρων
Δήμου Μαρία 1 παιδι, Γερακας Αττικής
Δημος Κρητικος, 1 παιδι, Αχαρναι Αττικης
Δημοχρονη Κατερίνα, 1 παιδί, Πειραιας
Διακου Ελένη, 1 παιδι, Βόλος
Δουζινα Θωμαη 2 παιδια, Καλλιθεα
Ελευθεριάδου Σοφία, 2 παιδιά, Θεσσαλονικη
Ευαγγελιδου Γιωτα, 1παιδι, Θεσσαλονικη
Ευαγγελοπούλου Ζωή, 1 παιδί, Θεσσαλονίκη
Ζαίρη Ζαφείρια, 1 παιδι, Κερατσινι, Αττική
Ζέκου Χρυσούλα , 1 παιδί, Σέρρες
Ζερβάκου Αλεξάνδρα, 1 παιδί, Ελευσίνα
ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 1 παιδί Αρτέμιδα


Ηλιάδου Αθηνά, 1 παιδι, Λάρυμνα Φθοιώτιδας
Θεμελή Αλεξάνδρα 1 παιδί Γλυφάδα
Θεοδοσίου Σοφία, 1 παιδί, Ναύπλιο
ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1 παιδι Θεσσαλονικη
Θετέρογλου Αφροδίτη , 1 παιδί, Ξάνθη
Θήραλη Λιάνα, 1 παιδί, Ξάνθη
Ιωαννίδου Αναστασία, 1 παιδί, Θεσσαλονίκη
Ιωσηφέλλη Ευαγγελία, 1 παιδί, Κυψέλη-Αθήνα
Καβαλιερου Ελενα, 1 παιδι, Πατρα
Καζαντζη Κωνσταντίνα 1 παιδι, Αθηνα
Καιμακαμιδου Βικτωρια, 2 παιδια, Πειραιάς
Καϊτεζίδου Ελένη, 1 παιδί, Πολίχνη Θεσσαλονίκη
Κακαρουντα Μαρίνα 2 παιδιά, Ανάβυσσος Αττικης
Καλλιβρούση Κατερίνα , 1 παιδί, Μελίσσια Αττική
Κανέλα Γεωργία, 1 παιδί, Λάρισα
Κανελλοπούλου Αναστασία 3 παιδια Καλαμάτα
Κανταρέ Μαριάννα, 1 παιδί , Ίλιον Αττικής
Καντιώτη – Τσουραπά Μαίρη, 1 παιδί, Γλυφαδα, Αττική
Καπαλού Κωνσταντίνα, 1 παιδί, Αχαρνές
Καραγεώργου Ζωή, 1 παιδί, Μαρούσι Αττικής
Καραϊσαρλή Άννα, 2 παιδιά, Αθήνα
Καραμπατσου Μαντώ , 1 παιδι, Αθηνα
Καραουλάνη Ιωάννα, 1 παιδί, Αθήνα
Καρασαββα Εφη, 1παιδι, Εύοσμος Θεσσαλονίκη
Καρβέλη Θεοδοσία, 1 παιδί, Γκύζη Αθήνα
Καρπουζα Ζαφειρουλα ,1 παιδί, .Χανια, Κρήτη
Κασαμπαλάκου Μαίρη, 1 παιδί, Χαλκούτσι Αττικής
Κατζουράκη Μαρία, 1 παιδί Κορυδαλλός Αθήνα
Κατσανιώτη Πολυτίμη 2 παιδιά, Αγ.Παρασκευή Αθήνα
Κατσικη Διαματαρη Ανθή, 1 παιδί/ Αθήνα
Καφαντάρη Μαρίνα, 1 παιδί, Ηλιούπολη Αττικης
Κηπιρτιδου Βασιλική ,1 παιδι, Ερμουπολη Σύρος
Κίκερη Γιάννα, 1 παιδί, Περιοχή Βαρη
Κιλουκιωτου Φωτω , 1 παιδί, Αθηνα
ΚΙΜΕΤΕ ΓΚΡΕΜΣΙ, 2 παιδιά, Αθήνα
Κλεινάκη Αφροδίτη, 1 παιδί, Χανιά Κρήτης
Κλωναρη Άννα, 2 παιδιά, Γιαννιτσά. Ν. Πέλλης
Κοκκινοπουλου Μυρτω 1 παιδι Λαρισα
Κοκκίνου Δήμητρα, 1 παιδί, Καματερό
Κολοβου Ειρήνη, 1 παιδί, Αθηνα
Κολοσκοπη Αναστασια, 1 παιδι, Αγια Παρασκευη Αττικης
Κομινακη Πηνελόπη, 1 παιδι, Αιγάλεω
Κόνταρης Χρήστος, 1 παιδί, Συρος Κυκλάδων
Κοντουδη Ζωη, 1 παιδι , Νεα Καλλικρατεια Χαλκιδικης
Κοτσώνη Παναγιώτα, 1 παιδί, Αθήνα-Ιλιον
Κοτταρίδη Σταυρούλα, 1 παιδί, Καλαμάτα
Κουιμτζή Φωτεινή 1παιδί Πετρούπολη
Κουκλουμπέρη Κατερίνα, 1 παιδί Πτολεμαΐδα νομος Κοζάνης
Κουκουρακη Σεβαστη 2 παιδιά Χανιά Κρητης
ΚΟΥΜΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1 ΠΑΙΔΙ
Κουνελη Ναντια (Κωνσταντινα) δυο παιδια Πειραιας
Κουταβα Κατερίνα, 1 παιδί, Αγια Παρασκευή
Κουτσουδακη Βαρβαρα 1 παιδί Δαφνη
Κρεκας Μπλερινα 1 παιδί Λαγονησι
Κυριακοπουλου Γεωργία, 1 παιδί, Αθηνα
Κυρκου Βάσω ,2 παιδιά, Πρέβεζα
Κωβαίου Ελευθερία, 1 παιδί, Πετρούπολη
Κωνσταντίνου Κωνσταντία 2 παιδια Ευβοια
Κωστάκη Αθηνά, 1 παιδί, Αθηνα
Κωστή Λένα , 1 παιδί , Kερατσινι
Λαβίδα Ευδοξία, 1 παιδί, Αθήνα
Λακιωτη Χαρικλεια, 1 παιδι, Αγ Παρασκευή
Λατουσακη Εριέττα, 1 παιδι, Χιος
Λεγάτου Αικατερίνη, 1 παιδί, Αφίδνες
Λεγάτου Κωνσταντίνα, 1 παιδί, Αφίδνες
Λευτάκη Μαρία, Ζαννιδάκης Γιώργος, 1 παιδί, Καλαμάτα
Λιοτσικα Αγγελικη, 1 παιδι, Ξανθη
Μαγνησαλη Συμελα, 2 παιδιά, Αθήνα
Μαθιελλη Ειρήνη, 1 παιδί, Μυτιληνη
Μανταλα Μαγδαληνη, 1 παιδι , Ηλιουπολη Αττικης.
Μάντζαρη Πηνελοπη 1 παιδι αγιος δημητριος Αττική
Μαντζουνη Φωτεινή, 1 παιδί, Αγία Παρασκευή Αττικης
Μαούνη Σοφία, Αθήνα, 2 παιδιά
Μαργαρώνη Σοφία, 1 παιδί, Χα’ι’δάρι Αττικής
Μαριν Αλινα 1 παιδι Σεπολια Αττικης
Μαυρομουστακη Αναστασια, 1 παιδί, Λήμνος
Μάστορα Νάντια 2 παιδιά Αθήνα
Μεταξά Ιφιγένεια, 1 παιδί, Θεσσαλονίκη
Μηλιδάκη Σοφία, 1 παιδί, Ρέθυμνο
Μινέτου Λουκία, 2 παιδιά Αθήνα Αττικής
Μοσχόβου Μαρίνα, 1 παιδί, Γέρακας Αττικης
Μουράτη Μαρίκα 1 παιδί Παγκράτι Αθήνα
Μουρζά Ναούμα 1 παιδί Θεσσαλονίκη
Ματσούκα Φλώρα, 1 παιδί, Κερατσίνι Αττικής
Μαυροπουλου Σοφία, 2 παιδια, Αθηνα
Μολφεση Αλινα , 2 παιδιά, Ιθάκη
Μοσχούτα Γεωργία 1 παιδί, Αργος
Μπαλαλα Βασιλικη, 1παιδι , Κερατσινι Ατιικης
Μπαντά Νίκη. 1 παιδι. Χανια Κρήτης
Μπάτσου Μαριάνθη, 3 παιδιά (τριδυμα) Λυκόβρυση Αττικής
Μπεριασβιλη Μαστορα Λιλιανα, 1 παιδι ,Κοζάνη
Μπεσίρη Στέλλα, 1 παιδί, Ελευσίνα
Μπιτζιμινουδη Ευαγγελία, 1 παιδί, Αλεξανδρουπολη
Μπορινου Δημητρα, 1 παιδι, Πάτρα


Μπουκουβάλα Μαρία, 1 παιδί, Ερμιόνη Αργολίδας
Μπουντίκα Ολέσια, 2 παιδιά, Νεάπολη, Θεσσαλονίκης
Μυλωνά Χαρίκλεια,1 Παιδί 9.5 ετων,Αθήνα.
Μωυση Μαρία, 1 παιδι, Σαλαμίνα
Νηστικάκη Ανδρονίκη, 1 παιδί, Βυρωνας
Νικανδρου Αικατερινη, 1 παιδί , Πολυδενδρι Αττικής
Ξεκουκουλωτακη Σοφία, 1 παιδί, Αθήνα
Οκτωρατου Σταματινα δυο παιδια
Παγκρατη Αικατερίνη, 1 παιδί, Κερκυρα
Πανανελοπούλου Κατίνα, 1 παιδί, Νίκαια
Παναγακου Πέγκυ, 1παιδι, Αθήνα
Παναγιωτίδου Σάρρα, 1 παιδί, Δράμα
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, 1 ΠΑΙΔΙ, ΑΧΑΡΝΕΣ
Παναγοπουλου Ελένη, 1 παιδί. Καλαμάτα
Πανατου Κονδυλω, 2 παιδιά, Κάλυμνος
Παπαβλασοπουλου Στυλιανη, 1 παιδί, Κερκυρα
Παπαδακη Αργυρω, 1 παιδι, Αθηνα
Παπαδακη Ειρήνη, 2 παιδιά, Χαλάνδρι
Παπαδάκης Σταύρος 1 παιδί Ηράκλειο Κρήτης
Παπαδόπουλος Νίκος, 1 παιδί, Κοζάνη
Παπαδοπουλου Μαρία, 2 παιδια Κερατσινι Πειραιας
Παπακωστα Αικατερινη 1 παιδί, πατησια Αθήνα
Παπαλούδη Αποστολία, 1 παιδί, Αθήνα
Παπασταύρου Αγγελική, 1 παιδί , Κορωπί Αττικης
Παπαχαρίση Ολυμπία, 1 παιδί, Αλεξάνδρεια Ημαθείας
Παρασκευοπουλου Θεοδώρα, 1 παιδί, Γαλάτσι Αττικης
Πασχώνη Παρασκευή , 1 παιδί ,Λάρισα
ΠΑΥΛΙΔΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ 2 παιδιά, ΧΙΟΣ
Παυλίδου Αναστασία 1 παιδί Ωρωπός Αττικής
ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,1 ΠΑΙΔΙ,ΕΥΟΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παυλου Ιωαννα 1 παιδι Βολος
Πελέκα Στέλλα 1 παιδί, Χαλκιδική
Πενταλιου Μαρία 1 παιδί, Καισαριανη
Πετρουλακη Κατερινα 1 παιδι Χανια
Πιτούλη Γιάννα, 1 παιδί, Χαλκίδα
Πιτσοθαναση Τούλα, 1 παιδι Σέρρες
Πλαγκα Αριστεα 1 παιδι Μεγαρα Αττικης
Πλαΐτη Βουλα, 1 παιδί, χωριο Φόδελε, Ηράκλειο Κρητης
Πολύζος Κώστας, 1 παιδί, Μαρούσι Αττικής
Πορφυριαδη Μαρια, 1 παιδι, Γλυφαδα Αττική
Πτώχης Σπυρος, 1 παιδι, Πειραιας
Ραγκούση Ελένη, 1 παιδι, Νέα Ερυθραία Αττικής
Ράτη Μαργαρίτα, 1 παιδί, Ιλιον Αττικής
Ρέβη Μαρία, 1παιδι,Μαρούσι Αττικής
Ρωμανιώλη Ευθυμία 1παιδί Αιγάλεω, Αττική
Σακελλάρη Αλεξάνδρα, 1 παιδί, Αγία Παρασκευή, Αθήνα
Σαμπαθιανάκη Μαρία, 1 παιδί, Ηράκλειο Κρήτης
Σαμψων Χριστινα, 1 παιδι, Αθηνα
Σαραντίδου Αικατερίνη, 1 παιδί, Θέρμη Θεσσαλονίκης
Σιγάλα Μαρία, 1 παιδί, Ωρωπός Αττικής
Σιγγιριδου Ελενη 2 παιδια Θεσσαλονικη
Σίττα Ευαγγελία 2 παιδια Αργυρουπολη
Σκαρπα Δεσποινα, 1 παιδι, Χανια Κρητης
Σκομβουλη Αμαλία, 1 παιδί Λέσβος
Στάθη Λένα, 1 παιδί, Καλαμάτα
Σταμουλη Ελπιδα, 1 παιδι ,Ιλιον Αθηνα
Στεφανοπουλου Μαρία, 2 παιδιά, Αθήνα
Στρατάκη Άννα 2 παιδιά -Δράμα
Συμεωνίδου Ειρήνη, 1 παιδι, Σύρος Κυκλάδων
Συντυχακη Μαρινα, 1 παιδι Ηρακλειο Κρητης
Σωτηροπούλου Ιωάννα 1 παιδί Θεσσαλονίκη
Ταβουλτσιδου Σταυρουλα, 1 παιδί, Πολυδενδρι Αττικής
Ταγκαλακη Αλεξάνδρα 1 παιδί Περιστέρι Ατική
Τιαντση Αννα 1 παιδι, Θεσσαλονίκη
Τζανάκη Ντίνα 1 παιδι Ηρακλειο Κρητης
Τζεμη Μαρία , 1 παιδί, Χαλάνδρι Αττικής
Τολια Αθηνα, 1 παιδι, Πειραιας
Τουρσίδου Σοφία ,1 παιδί, Κως
Τρογαιδου Ιωάννα, 1 παιδί, Κοζανη
Τσαβδαρίδου Σωφρονια, 2 παιδια, Ξάνθη
Τσαμεσιδου Νικολετα – 1 παιδί, Τριάδι – Θερμης
Τσεκούρα Θεοδώρα, 1 παιδί, Πάτρα
Τσιριδου Κυριακη,1 παιδι ,Χανια Κρητης
Τσολακη μαρια,2 παιδιά,πετρουπολη αττικης
Φέκκα Μαρία, Αθανασιάδης Ιορδάνης, 1 παιδί, Αιγάλεω Αττικής
Φιλιοπουλου σοφια, 2 παιδια Αλεξανδρεια
Φλωρά Κατερίνα, 1 παιδί, Θεσσαλονίκη
Φορτετσανακη Ελισαβετ, 1 παιδί, Πειραιάς
Χαραλαμπίδου Χριστίνα , 1 παιδί, Ξάνθη
ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΒΑΣΩ 1 ΠΑΙΔΙ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗ
Χατζιδάκη Χρυσοβαλαντου, 1 παιδί, Ηράκλειο Κρήτης
Χατζηδακη Ευτυχια 2παιδια Βαρη Αττικης
Χατζηθεοδωρου Χαρικλεια, 1 παιδι, Θεσσαλονίκη
Χατζηκωνσταντή Μαρία Τζαφέρης Πέτρος 1 παιδί Πειραιας
Χατζηκωστάκη Ιουλία, 1 παιδί, Αθηνα
Χειμαριου Γενοβεφα 2 παιδία Κερκυρα
Χριστοπούλου Μαρία, 1 παιδί, Σαρωνίδα
Χρυσάφη Αγγελικη, 1 παιδι, Αθηνα
Χολεβα Εφη, 1 παιδί, Υμηττος Αττικής

Για τυχόν διευκρινήσεις παρακαλούμε επικονωνήστε στο email: dinalegatos@auditabacus.gr και τηλ. 6948 27 1130 / 210 2812564 (203) / fax 210 2815960, Λεγάτου Κωνσταντίνα (ΛΙΣΤΑ)
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (syriza@parliament.gr)
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (φαξ 210 854 2813/ b.oikonomou@parliament.gr)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) (fax: 210-3707680)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (fax: 210-3707420)
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (info@topotami.gr)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (fax: 210-3707976)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (fax: 210-3708535)