Μία εκδήλωση – ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη, με σημαντικούς ομιλητές που συγκίνησαν και καθήλωσαν το κοινό με τον άμεσο και ζεστό τους λόγο, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαρτίου η Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Φυλής, με κεντρικό σύνθημα «Γιορτάζουμε την ανθρώπινη δύναμη».

«Έχω διδαχθεί από τη ζωή ότι ο άνθρωπος το πρώτο που χρειάζεται είναι η δύναμη ψυχής», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, στο σύντομο χαιρετισμό του. «Ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα αποτελεί ο Ολυμπιονίκης της Ολυμπιάδας Κωφών, συντοπίτης μας, Αλέξανδρος Παπαδάτος, που είναι σήμερα μαζί μας και στη δύναμη ψυχής του οποίου “υποκλίνομαι”», τόνισε ο Δήμαρχος καταχειροκροτούμενος από το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής στα Άνω Λιόσια.

Τον Δήμαρχο Φυλής, που της ανέθεσε και της εμπιστεύτηκε τον τομέα της Πρόνοιας, ευχαρίστησε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και οικοδέσποινα της εκδήλωσης, Τζένη Μπάρα, η οποία ευχαρίστησε επίσης τους συναδέλφους της στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη της εκδήλωσης. Καλωσορίζοντας εξάλλου τις ομιλήτριες η κα Μπάρα τις ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τονίζοντας: «Με την παρουσία σας ο Δήμος μας σήμερα γίνεται πλουσιότερος».

Μεγαλείο ψυχής, ελπίδα, αισιοδοξία και ένα ολόκληρο παζλ συναισθημάτων που πηγάζει από το επιστημονικό και προσωπικό τους μονοπάτι ζωής ξεδίπλωσαν οι ομιλητές.

«Μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τα πάντα με σταθερή καρδιά και ανοικτό μυαλό», υπογράμμισε η γνωστή ψυχολόγος Τένια Μακρή μιλώντας για τη δύναμη που έχει μέσα του κάθε άνθρωπος και πώς μπορεί να έχει εσωτερική αρμονία ανεξαρτήτως της έκβασης κάθε γεγονότος στη ζωή του.

Για τη δύναμη που μπορούν να μεταδώσουν οι γονείς, και ιδιαίτερα η μητέρα, στα παιδιά, από τη γέννησή τους ακόμη, αλλά και τη σπουδαιότητα του θηλασμού στην προστασία και ανάπτυξη, σωματική και πνευματική, των παιδιών και την ψυχική υγεία των μητέρων, μίλησε η παιδίατρος με εξειδίκευση στην εντατικολογία παίδων, Κατερίνα Μπαμπανέλου.

Για τη δύναμη της αγάπης μίλησε μέσα από μια διαδραστική ομιλία με το κοινό και τις υπόλοιπες ομιλήτριες, η ηθοποιός και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου. Με συγκίνηση μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή που έφερε στη ζωή της η γέννηση του παιδιού της Χρήστου και τη δύναμη που της δίνει η ιδιαιτερότητά του και περιγράφοντας προσωπικά της βιώματα, έστειλε σε όλους το μήνυμα της αισιοδοξίας.

Για τη δύναμη ψυχής τους που οδήγησε στην κατάκτηση της ανώτερης αθλητικής διάκρισης, ενός Ολυμπιακού μεταλλείου, βραβεύθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας (στους κρίκους) και Βασιλική Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική), η οποία παρέλαβε και τα δύο βραβεία αφού ο κ. Πετρούνιας απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Επίσης, βραβεύθηκαν η Ολυμπιονίκης Ρυθμικής και νυν προπονήτρια Εύα Χριστοδούλου και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ Γυναικών 2017-2018, με τις Μαριάννα Μανδέλλου και Μυρτώ Αθανασουλάκη να παραλαμβάνουν τα βραβεία. «Δεν σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε αλλά προσπαθούμε, όχι μόνο για τη χώρα αλλά κυρίως για τον ίδιο μας τον εαυτό», ανέφερε στον ευχαριστήριο λόγο της η Εύα Χριστοδούλου. Ειδική μνεία έγινε στην αδικοχαμένη ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Άννα Πολλάτου, στην μνήμη της οποίας αφιερώθηκε η εκδήλωση.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της βράβευσης του Χρυσού Ολυμπιονίκη Κωφών Αλέξανδρου Παπαδάτου και του Ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Αποστόλου. «Είναι αγωνιστής στη ζωή και κατάφερε να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία στην Τουρκία» είπε για τον Αλέξανδρο Παπαδάτο ο προπονητής του κ. Αποστόλου Βαθιά συγκινημένος από τα μηνύματα που έστειλε η εκδήλωση, ο κ. Αποστόλου είπε βουρκωμένος «ότι συμβαίνει στην κοινωνία μην θεωρείτε ότι δεν μπορεί να γίνει και στο δικό μας σπίτι» και συνεχάρη την κα Μπάρα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης: «Πιστεύω ότι σήμερα έγινα καλύτερος άνθρωπος και μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί συμβάλουν ώστε να γίνεται καλύτερος ο κόσμος», κατέληξε ο κ. Αποστόλου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με ήχους φλάουτου η Καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Φυλής, Μαρία Βασιλοπούλου και η μαθήτριά της, πτυχιούχος φλάουτου, Μαρία Γεωργοπούλου.

Συντονίστρια της εκδήλωση ήταν η στενή συνεργάτης της Τζένη Μπάρα, Δόξα Μιχάκη.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

  


Πηγή: fylarhos.blogspot.gr