Ένα πικάντικο γεύμα που μπορείτε να το συνοδέψετε με πατάτες στο φούρνο και ένα καλό κρασί.

Ιδανικό για όλες τις μέρες που γιορτάζουμε ή για την ημέρα που μας προέκυψε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο γεγονός και θα πρέπει να το γιορτάσουμε με κάτι πεντανόστιμο.

Υλικά

3 κουτ. πάπρικα

2 κουτ. κίμινο

2 κουτ. κολίανδρου

1+½ κουτ. φρέσκο μάυρο πιπέρι

1 κουτ. μοσχοκάρυδο

½ κουτ. αλάτι

4-5 κιλά φιλέτου μινιόν, χωρίς τα λίπη

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε τα πρώτα έξι υλικά.

2. Αλείφετε το φιλέτο με το μείγμα και το τοποθετείτε σένα αλουμινόχαρτο.

3. Καλύπτετε με το αλουμινόχαρτο το φιλέτο και το διατηρείτε στο ψυγείο για μια μέρα.

4. Την επόμενη μέρα το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα πριν το ψήσιμο.

5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς F.

6. Χρησιμοποιείτε αρχικά μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο για να σιγοψήνεται το κρέας απ’ όλες τις μεριές για 5-6 λεπτά.

7. Στη συνέχεια τοποθετείτε το κρέας σε μια κανονική κατσαρόλα και το ψήνετε ώσπου το θερμόμετρο που θα τοποθετηθεί στο κέντρο του φιλέτου δείξει 120° F.

8. Αφήνετε το κρέας έξω από το φούρνο τουλάχιστον για 15 λεπτά προτού σερβιριστεί.

Πηγή: www.sugarfree.gr