Χταποδάκι στιφάδο!

 

ΥΛΙΚΑ
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό χταπόδι καθαρισμενο και κομμένο σε μπουκές
6 κρεμμύδια μέτρια,χαραγμένα σταυρωτά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά
2 δαφνόφυλλα
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
5-6 κόκκους μπαχάρι
1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Πιπερι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρολα με το ελαιολαδο, προσθέτουμε τόσο τα χαραγμένα κρεμμύδια όσο και το ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατευοντας που και που.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι,
grey10
τις ντομάτες, τη δάφνη,
grey10
το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
grey10
Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί.
grey10
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο.
grey10
Προς το τέλος τρίβουμε το πιπέρι. Όταν θα το βγάλουμε από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να ειναι μελωμένη και πηχτή.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγη ειναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

 

ΠΗΓΗ | nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.co.uk