Από τον Άρη Αλβανό

Σου είπε να μην κοιμάσαι σαν το μοσχάρι γιατί το ροχαλητό σου δεν είναι τελικά όσο γλυκό νόμιζες. Σου είπαν να μην πετάγεσαι σαν τον μαϊντανό σε μια κουβέντα αν και είσαι  σίγουρος ότι πάντα έχεις κάτι να πεις. Άκουγες από μικρός ότι δεν πρέπει να βάζεις σάλτσες αλλά να λες τα πράγματα όπως έχουν. Τώρα κάθεσαι στην κουζίνα σου, μόνος σαν το λεμόνι, και διαβάζεις τους Eaters στο tablet και (σε βλέπουμε) αναρωτιέσαι αν μας έχουν πειράξει οι ζέστες.
Νομίζεις.

Γράφουμε για την γκρεμολάτα, το συνοδευτικό που λατρεύουν οι Ιταλοί και αυτή την πινελιά που θα ξυπνήσει για τα καλά αυτό το τέλειο μοσχαρίσιο φιλέτο που μόλις ακούμπησες στον πάγκο σου. Μαϊντανός, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και λάδι. Μόλις φας την πρώτη πιρουνιά θα καταλάβεις τελικά.
Όλα έχουν σχέση σε αυτή τη ζωή.

ΥΛΙΚΑ

• Ενα μοσχαρίσιο φιλέτο γυρω στα 250 με 300 γρ (ζήτησε απο το κρεοπώλη σου να στο κάνει στρογγυλό- είπαμε τα μάτια τρώνε πρώτα) 
• Χοντρό αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Δύο σκελίδες σκόρδου
• Δύο κλωνάρια δενδρολίβανου
• Λίγο θυμάρι
• Eνα κύβο ζωμού κότας
Για την γκρεμολάτα: 
• Φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο (μια μεγάλη χούφτα)
• Μία μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
• Ξύσμα από δύο λεμόνια
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαγειρεύει ο Γιώργος Παπαλεοντίου 
1. Βγάζουμε το φιλέτο από το ψυγείο, ιδανικά μισή ώρα πριν, ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του χώρου.
2.Φτιάχνουμε το ζωμό μας. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρολα (γύρω στα 250 ml ή ενα μεγάλο ποτήρι νερό) και ρίχνουμε τον κύβο
3. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει πολύ καλά (σχεδόν να καπνίσει)
4. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μας (και από τις δύο μεριές)
5. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και βαάζουμε το φιλετο μας και προσθέτουμε το δενδρολίβανο,το θυμάρι και το σκόρδο ψήνουμε για δύο με τρία λεπτά σε κάθε πλευρά για να ειναι ψημένο medium. (ακουσέ μας-μην το ψήσεις περισσότερο)
6. Ρίχνουμε μια δυό κουταλιές από το ζωμό μας στο τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα
7. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη γκρεμολάτα.
8. Αφαιρούμε το φιλέτο και το τοποθετούμε σε μία σχάρα για ένα λεπτό ώστε να παραμείνει τραγανιστό.
9. Σερβίρουμε με την γκρεμολάτα από πάνω.



Πηγή:theeaters.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ