Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια (σε πετιμέζι)

 

Υλικά Συνταγής :

 

Για την φάβα:

  • 1 Σακουλακι κίτρινη φάβα

  • 2 κρεμμύδια κομμένα στη μεση

  • ελαιόλαδο

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια η 3 μέτρια

  • 5 κ σοὐπας πετιμέζι

  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση Συνταγής:

  • Ξεπλένουμε και βάζουμε στην κατσαρολα την φάβα να βράσει με 1.5 λιτρο νερό και την ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι. Στην συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στην μέση. Την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτια μέχρι να χυλώσει.

  • Μολις πήξει αρκετά, την αλέθουμε με ενα μίξερ χεριού μέχρι να γινει λεία.

  • Σε ενα τηγάνι μικρό με καπάκι, κόβουμε σε φέτες 2 μεγάλα κρεμμύδια. Σωτάρουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούνε σκεπασμένα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε 5 κ σούπας πετιμέζι και ανακατεύμε. Αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για αλλα 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν!

  • Για το σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα την φάβα στο πιατάκι και ρίχνουμε απο πάνω τα κρεμμύδια έτσι ώστε με κάθε πιρουνιά να γευόμαστε και απο τα 2!

 

Συνταγή: http://greekmamachef.gr