Ένα από τα πιό γευστικά cheesecake με την υπέροχη γεύση της καραμέλας να γεμίζει τους ουρανίσκους ελαφρά αλατισμένο βούτυρο.

Συστατικά:

Για τη βάση

2 φλ.  μπισκότα Digestive
1/3 φλ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

2 πακέτα τυρί κρέμα
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
2 αυγά

Οδηγίες:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα μπισκότα.

Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τα μπισκότα και το μείγμα το στρώνουμε στον πάτο μίας φόρμας ανοιγόμενης αφού έχουμε βάλει πρώτα στον πάτο ένα στρογγυλό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι το μπισκότο να γίνει τραγανό.

Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την γέμιση.

Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μετά προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν .
Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τα μπισκότα και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Περιχύνουμε με  ελαφρά ζεστή  σως καραμέλας butterscoch.

Πηγή:gourmed.gr