Κάθε φορά κάτι καινούριο. Η χώρα μας χωλαίνει στην παιδεία.

Χάλια εκπαιδευτικό σύστημα, χάλια βιβλία. Αυτό που μας έλλειπε είναι να μένουν οι τσάντες στο σχολείο. Θέλουμε τα συστήματα του εξωτερικού, χωρίς να έχουμε τις προδιαγραφές. Ό,τι να ‘ναι!

Είναι σαν κάποιος να πεινάει και 4 φορές το μήνα να του δίνουμε χαβιάρι.

Στόχος αυτής της εγκυκλίου είναι να χαλαρώνουν οι μαθητές ένα Σαββατοκύριακο το μήνα από τη μελέτη. Αυτό μπορεί να γίνει απλά και μόνο αν οι δάσκαλοι δεν βάζουν καμία εργασία για το σπίτι το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο.

Θορυβηθείτε λίγο. Δεν είναι όλα τόσο απλά όσο νομίζετε.

Για να πάρει η Ελλάδα ένα δάνειο κάποιων εκατομμύριων ευρώ υπογράφουμε μία συμφωνία σαν και αυτή.

Κάθε τι προσωπικό μας, μετά από μία, ελαφρά τη καρδία διαταγή του υπουργείου, εκκαλούμεθα να εφαρμόσουμε, αφαιρώντας μας το δικαίωμα της «επιλογής».

Αποφασίζουν για τα σπίτια μας, για τις τσάντες μας, για την ηθική μας και για τη ζωή μας γενικότερα.

Όλα πλασάρονται με έναν ωραιοποιημένο τρόπο. Μα, δεν κρύβονται και αδαής πίσω από όλα αυτά.

Πως σας πείθουν, άτομα που κάνουν ότι μπορούν για να καταστρέψουν τη ζωή των παιδιών, ότι ενδιαφέρονται για την ξεκούραση τους από τα μαθήματα.

«Happy Friday» για τα παιδιά θα ήταν αν μία Παρασκευή το μήνα τα παιδιά δεν πηγαίνανε την τσάντα σχολείο. Ή απλά αν ένα ΣΚ το μήνα δεν θα είχαν καθόλου διάβασμα. Αλλά να σας πω κάτι. Το θέμα θα εξελιχθεί ως εξής. Τα παιδιά που θα επιλέξουν να αφήνουν τη τσάντα σχολείο, απλά δεν θα την παίρνουν. Για την Δευτέρα όμως θα έχουν κανονικά τα μαθήματά τους τα οποία δεν είναι ίδια με της Παρασκευής. Πολλοί δάσκαλοι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν κάποια ύλη θα προσκομίζουν στους μαθητές τις γνωστές σε όλους φωτοτυπίες, και ενώ όλα γίνονται για το ελεύθερο ΣΚ των παιδιών, τίποτε δε θα εφαρμοστεί σε βάθος αλλά μόνο σε επιφανειακό επίπεδο.

Ενώ όλο αυτό είναι, όπως λέμε εμείς οι εκπαιδευτικοί, εκτός θέματος, δεν το αντιλαμβάνεται ένα μεγάλο ποσοστό. Αλλά πώς να το αντιληφθεί όταν το κράτος έχει φτιάξει «έδαφος» με τόσα προβλήματα προκειμένου τα μυαλά των ανθρώπων να είναι εγκλωβισμένα μέσα σε μπερδεμένες σκέψεις επιβίωσης.

Αφυπνιστείτε!!! Πλάθουν παιδιά που θα αποφασίζουν άλλοι για αυτά. Θέλουν πρόβατα για να τα καθοδηγούν.


Αν οι προηγούμενες γενιές πολέμησαν. Η δικιά μας αντιδράει έστω με πορείες. Την επόμενη την θέλουν μαλθακή για να μην νοιάζεται καν να μιλήσει. Να μην υπάρχει αντίλογος.

Χωρίς αντίλογο δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά μία κατάσταση.

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

  • Πτυχίο: Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης
  • Βεβαίωση σπουδών: Μεθοδολογία Αναλυτικού Προγράμματος Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου
  • Δίπλωμα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ