Τα τελευταία δύο χρόνια, όταν ακούς τη λέξη “διακόσμηση” το μυαλό σου σχεδόν αυτόματα πηγαίνει στα φυτά εσωτερικού χώρου! Είναι η μεγαλύτερη τάση στο interior design και έχει καταφέρει να αποτελέσει το πιο ισχυρό παράδειγμα του eco-friendly living.

Αδιαμφισβήτητα, τα φυτά φέρνουν φρεσκάδα και ζωντάνια σε κάθε χώρο που τα φιλοξενεί, ενώ δεν είναι λίγες οι ευεργετικές ιδιότητές τους, τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο, αφού η όψη τους αυτόματα σου φτιάχνει τη διάθεση, όσο και σε χρηστικό επίπεδο, μιας και η ιδιότητά του να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα τα καθιστά ένα πρώτης τάξεως… φίλτρο αέρα!


Συνήθως, η φροντίδα που χρειάζονται δεν είναι και τόσο απαιτητική: νερό, ήλιος, υγρασία και καλής ποιότητας χώμα. Παρ’ όλα αυτά, πάντα θα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των συνθηκών στις οποίες μεγαλώνουμε τα φυτά μας και μία από τις καλύτερες λύσεις είναι χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του γαλλικού καφέ!

1Το φίλτρο του καφέ επιτρέπει στο νερό να αποστραγγιστεί, συγκρατώντας το χώμα

Αν τοποθετήσεις ένα φίλτρο καφέ στη βάση της γλάστρας, καλύπτοντας την τρύπα αποστράγγισης, θα εμποδίσεις το χώμα να φύγει από τη γλάστρα. Υπό κανονικές συνθήκες, όταν το νερό αποβάλλεται από τη γλάστρα, παρασύρει μαζί του και μια ποσότητα χώματος.

Αυτή η διαδικασία, προοδευτικά κάνει την τρύπα αποστράγγισης να βουλώνει, εμποδίζοντας το νερό να βγει και οδηγώντας τις ρίζες των φυτών στο σάπισμα. Τοποθετώντας, όμως, το φίλτρο καφέ στη βάση, αυτό λειτουργεί σαν “σουρωτήρι” που αφήνει το νερό να περάσει, αλλά κρατάει το χώμα, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον αέρα να διαχέεται!

Προηγούμενο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ