Μια από τις κυριότερες δυσκολίες όταν αρχίζεις να βγαίνεις με κάποιον άλλον μετά το διαζύγιο, ίσως και η πιο κύρια, είναι η αίσθηση ότι είσαι μεγαλύτερη, βαρύτερη και ενδεχομένως, εγκλωβισμένη σε ένα πιο γερασμένο σώμα. Παρακάτω θα βρεις 10 λόγους που θα σε πείσουν ότι το σώμα σου είναι ακόμα όμορφο και προπάντων, σέξι!

Είσαι μια σέξι μαμά

Όλες οι μαμάδες αγαπάμε τα παιδιά μας, τα οποία όμως, βγαίνοντας από μέσα μας, έκαναν κάτι «κακό». Σημάδια εγκυμοσύνης και κιλά που δεν χάνονται , είναι μερικά από τα όμορφα σημάδια που μπορεί να σου αφήσει μια εγκυμοσύνη ενός, δύο ή περισσότερων παιδιών.

Σίγουρα το αξίζουν, αλλά για πολλές μαμάδες, το να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά εάν έχεις ξεκινήσει πρόσφατα να γνωρίζεις κόσμο και να βγαίνεις με κάποιον, οπότε και ίσως να νιώθεις άβολα ή να φοβάσαι στην πιθανότητα να σε δεί ή να σε αγγίξει κάποιος.

Οι περισσότερες γυναίκες που γνωρίζω είναι αρκετά επικριτικές με την εμφάνιση τους, ειδικά με το σώμα τους. Βλέπουμε περιοδικά και ταινίες και νομίζουμε ότι πρέπει να μοιάζουμε με τα μοντέλα και τις ηθοποιούς, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε άσχημες και ανασφαλείς ως προς το σώμα μας. Αγνοούμε παντελώς το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες έχουν μονίμως κάποιον να τις μαγειρεύει καθώς και προσωπικό γυμναστή που τις φροντίζει καθημερινά.

Παρόλα αυτά το να βγείς ραντεβού με κάποιον εφόσον έχεις αποκτήσει παιδιά μπορεί να είναι το ίδιο όμορφο , όπως όταν ήσουν μικρή, αν όχι και ακόμη καλύτερο, και να γιατί : Το πως νιώθει μια γυναίκα για το σώμα της είναι κάτι τελείως εγκεφαλικό. Γι’ αυτό, πρίν βγεις με κάποιον ή πρίν ξεκινήσεις γενικότερα να εμπλέκεσαι με κάποιον συναισθηματικά, σκέψου τα εξής:

  1. Κάποτε διάβασα ότι οι άντρες τείνουν να βλέπουν τις γυναίκες 5 κιλά λιγότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Οπότε μάντεψε; Μόλις έχασες 5 κιλά!
  2. Εάν μια γυναίκα είναι δυστυχισμένη, εάν δεν νιώθει καλά με ό,τι κάνει στη ζωή της, αυτό θα πλήξει την εξωτερική της εμφάνιση. Με άλλα λόγια όσο περισσότερο αγαπάς τον εαυτό σου εσωτερικά, τόσο πιο πολύ θα τον αγαπήσεις εξωτερικά.
  3. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό από το να βλέπει ένας άντρας μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση. Μια γυναίκα που δεν ντρέπεται να αφήσει το σύντροφο της να δεί το σώμα της. Κάποτε μίλησα με έναν άντρα που χώρισε τη γυναίκα που έβγαινε γιατί ασκούσε διαρκώς κριτική για το σώμα της, και εξαιτίας αυτού, το σεξ ήταν πάντα περίεργο και άβολο. Η ειρωνεία ήταν ότι του άρεσε πάρα πολύ το σώμα της , ακριβώς όπως ήταν.
  4. Να θυμάσαι πως όταν βγαίνεις με κάποιο, ούτε εκείνος έχει το ιδανικό κορμί. Αυτό το άτομο μπορεί επίσης να νιώθει άσχημα και για το δικό του σώμα.
  5. Για να αγαπήσεις το σώμα σου πρέπει να του φέρεσαι καλά.Αυτό σημαίνει καλή άσκηση και καλή διατροφή.Επικεντρώσου στην υγεία σου και όχι μόνο στην εμφάνιση η οποία σίγουρα θα βελτιωθεί με ένα πιο υγιές σώμα.
  6. Η διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό σεξ σε μεγαλύτερη ηλικία έχει να κάνει με το συναισθηματικό δέσιμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν ενδιαφέρονται περισσότερο για την εσωτερική ομορφιά παρά για την εξωτερική.
  7. Το να διορθώσεις τον τρόπο που βλέπεις την εικόνα σου, θα σε βοηθήσει να δείς καλύτερα τον εαυτό σου. Εάν σταθείς όρθια με τους ώμους σου πίσω, θα νιώσεις πιο όμορφη και περήφανη. Η yoga είναι μια καλή λύση.
  8. Δεν χρειάζεται να είσαι γυμνή κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν δεν νιώθεις άνετα με το σώμα σου , αγόρασε μερικά καλά εσώρουχα που μπορείς να φοράς κατά τη διάρκεια του σεξ.
  9. Ο τρόπος που ντύνεσαι μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας στο πως βλέπεις το σώμα σου. Σταμάτα να προσπαθείς να χωρέσεις στο στενό τζίν που είχες πρίν κάνεις παιδιά. Ξεπέρασε το! Ίσως να μην είναι καν στη μόδα. Εναλλακτικά επένδυσε σε πιο στυλάτα ρούχα που θα σε κάνουν να νιώσεις πιο άνετα.
  10. Να είσαι ευτυχής για όσα έχεις : Υγεία και καλή φυσική κατάσταση! Αντί να ανησυχείς για τα 5 κιλά που πήρες, σκέψου ότι είσαι υγιής και δες την ομορφιά που ήδη έχεις. Εάν αγαπήσεις τον εαυτό σου θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι!Πηγή:singleparent.gr