Υλικά:

Παντεσπάνι

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 60 γρ κρυσταλλική SteviaParana 1:3
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ. γλ. μπέικιν
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 130 γρ. φαρίνα ολικής (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) (Αν δεν βρείτε φαρίνα ολικής βάζετε 100 γρ αλεύρι ολικής + 50 γρ κορν φλάουρ)
  • 3 κρόκους αυγών

Κρέμα

  • 750 γρ. γάλα 1,5 % λιπαρά
  • 1 βανίλια
  • 60 γρ κρυσταλλική SteviaParana 1:3
  • 60 γρ κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους αυγών
  • (προαιρετικά άρωμα βουτύρου)

Σιρόπι

Γλάσο σοκολάτας

  • 150 γρ. σοκολάτα με στέβια
  • 80 γρ. εβαπορέ λάιτ

 

Εκτέλεση

    • Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι βάζουμε στον κάδο του μιξερ τα ασπράδια με μια τσιμπιά αλάτι να γίνουν μαρέγκα
    • Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας την στεβια κουταλάκι-κουταλάκι αργά
    • Αφού έχει γίνει πολύ σφιχτή μαρέγκα ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το μιξερ και βγάζουμε τον κάδο
    • Ρίχνουμε βανίλιες, φαρίνα και το μπεικιν
    • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά απο κάτω προς τα πάνω



  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170  έως να πάρει ωραίο χρώμα (γύρω στα 15 – 20 λεπτά)
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο δίσκους
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα έχω επιλέξει έναν εύκολο τρόπο που πάντα μου πετυχαίνει
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά, με το σύρμα (αυγοδάρτης) τα ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να βράσει και να πήξει η κρέμα μας ενώ ανακατεύουμε συνεχώς!! (Ενα μικρό μου μυστικό είναι 10 σταγόνες άρωμα κρέμα πατισερι και 5 σταγόνες άρωμα βουτύρου)
  • Όταν πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και καλύπτουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα
  • Αφήνουμε 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει
  • Φτιάχνουμε και το ελαφρύ σιροπάκι μας με όλα τα υλικά σε ένα μπρίκι και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε
  • Για την γκανάζ σοκολάτας βάζουμε το εβαπορέ να ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε την σοκολάτα με στέβια και ανακατεύουμε καλά

 

Συναρμολόγηση

  • Βάζουμε σε δίσκο το ένα φύλλο παντεσπάνι, το βρέχουμε καλά με το μισό σιρόπι μας και ρίχνουμε στην μέση την κρύα κρέμα αφού την έχουμε χτυπήσει καλά με το σύρμα να αφρατέψειΣιροπιάζουμε τον άλλο δίσκο παντεσπάνι με το υπόλοιπο σιρόπι απο την μια πλευρά (εσωτερική) και σκεπάζουμε την κρέμα.
  • Ρίχνουμε από πάνω την γκαναζ σοκολάτας και έτοιμοοοοοοοο!!

Υπέροχη τούρτα Κωκ χωρίς καθόλου ζάχαρη, χωρίς καθόλου λιπαρά, να την απολαύσετε με τους αγαπημένους σας!

Η γεύση θα σας συναρπάσει και δεν θα νιώσετε καθόλου τύψεις!

Συνταγή: Μαρία Κούρτη

Πηγή: www.mlsteviahellas.gr