Πέρα από την απόλαυση που χαρίζει το σεξ και στα δύο φύλα, ταυτόχρονα έχει σημαντικά οφέλη για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.

Οι ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι  βελτιώνει αισθητά αρκετούς τομείς στη ζωή μας ενώ η έλλειψη του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά.

Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όταν δεν κάνουμε σ εξ για πολύ καιρό…

1. Πιο ευάλωτο ανοσοποιητικό

Ερευνητές έχουν διαπιστώσει μετά από μελέτες ότι οι νέοι που το κάνουν τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους.

Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τους αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.

2. Xειρότερος ύπνος

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της επαφής χαλαρώνουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα και μας προετοιμάζουν για τον ύπνο, σύμφωνα με την ερευνήτρια Σίντι Μέστον από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Παράλληλα, με την επίτευξη του οpγασμού απελευθερώνεται προλακτίνη, η οποία παράγεται φυσικά από τον οργανισμό όταν κοιμόμαστε. Χωρίς τις πολύτιμες αυτές ουσίες, το σώμα και το μυαλό παραμένουν σε ένταση και είναι πιο δύσκολο να κοιμηθούμε.


3. Περισσότερο στρες

Το σ εξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των παλμών της καρδιάς όταν αντιμετωπίζουμε στρες. Επιπλέον, η απελευθέρωση ευεργετικών ορμονών κατά τη διάρκεια της  πράξης συνδυάζεται με καταστολή της ορμόνης του στρες. Επομένως η έλλειψη αυξάνει το άγχος που αισθανόμαστε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ