Στη λίστα με τις καλύτερες δίαιτες στον κόσμο, υπάρχει η διατροφή ΝΤΑΣ (DASH) που ήταν η καλύτερη για αρκετά χρόνια.


Οι ειδικοί λένε ότι είναι η πιο αποτελεσματική διατροφή που μπορεί να ενισχύσει την υγεία ενός ατόμου. Σύμφωνα με τους γιατρούς των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, η συγκεκριμένη δίαιτα βαθμολογείται με 3,3 βαθμούς στους 5, στην κατηγορία «Αποτελεσματικότητα απώλειας βάρους» και με 4,5 βαθμούς στους 5, στην κατηγορία «Χρησιμότητα Υγείας».

2Ποια είναι η βασική της ιδέα;

Σε αυτή τη δίαιτα βρίσκονται ισορροπημένα όλα τα απαραίτητα συστατικά (ασβέστιο, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες), που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία του εγκεφάλου και των εσωτερικών οργάνων, καθώς και για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος.

Είναι επίσης βολική γιατί δεν χρειάζεται να υπολογίζετε και να παρακολουθείτε κάθε συστατικό: Απλά πρέπει να καταναλώνετε ορισμένα συνιστώμενα προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, προϊόντα σιτηρών, τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά προϊόντα) και να μειώσετε την ποσότητα του αλατιού.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σε σύγκριση με άλλες δίαιτες, είναι ότι αναπτύχθηκε για άτομα που πρέπει να φροντίζουν τη διατροφή τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε την πείνα: Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα διάφορα και νόστιμα πιάτα. Απλά πρέπει να έχετε κατά νου πολλούς βασικούς κανόνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ