Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εκκλησιαστικούς κύκλους η λίστα ενός εργαζόμενου στο σεξ με τους 40 καθολικούς ιερείς που έκαναν χρήση των υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Francesco Mangiacapra έγινε πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα όταν παρέδωσε ένα αρχείο 1,200 σελίδων αποκαλύπτωντας τα ονόματα αρκετών εκπροσώπων της καθολικής εκκλησίας στην Ιταλία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει ένα τέλος στο «κήρυγμα μίσους ενάντια στους gay».

O Mangiacapra παρέδωσε το αρχείο το οποίο περιείχε, μεταξύ, άλλων και συνομιλίες από την εφαρμογή του Whatsapp.

Σε μία απ΄αυτές τις συνομιλίες αρκετοί ιερείς φαίνεται να έχουν στείλει αποκαλυπτικές φωτογραφίες, ενώ ένας από αυτούς φαίνεται να κάνει λόγο για ένα κύκλωμα που «τροφοδοτεί» του ιερείς με σεξεργάτες.

Ο ίδιος ο Mangiacapra υποστηρίζει ότι έχει πληρωθεί αδρά για τις υπηρεσίες του και περιγράφει τις διάφορες απαιτήσεις που είχαν οι ιερείς στο σεξ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Catania Today, ο Mangiacapra εξήγησε ότι η απόφασή του να στείλει το έγγραφο δεν ήταν «μια χειρονομία που έρχεται σε αντίθεση με την Καθολική Εκκλησία».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μιλάμε για αμαρτίες, όχι για εγκλήματα. Επιθυμία μου είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι αυτοί να κηρύττουν το μίσος».

«Το έκανα για την υγεία της εκκλησίας. Μιλάμε για κακά μήλα τα οποία, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να τιμωρηθούν αλλά να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συμφιλιωθούν με τη δική τους ομοφυλοφιλία. «

«Ως πρόσωπο που απολαμβάνει τη σεξουαλική ελευθερία, δεν καταδικάζω την ομοφυλοφιλία των ιερέων: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα, αυτό που καταδικάζεται είναι η ασυνέπεια αυτών των ιερέων».

Πηγή: avmag.gr