Όλες και όλοι έχουμε την ρουτίνα καθαριότητάς μας, την οποία ακολουθούμε πιστά και ει δυνατόν καθημερινά…

Περισσότερο από όλα τα δωμάτια του σπιτιού χρησιμοποιούμε την κουζίνα, γι’ αυτό και παρακάτω θα επικεντρωθούμε στην καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου.


Όσο σχολαστικοί και αν είμαστε υπάρχουν ορισμένα σημεία, τα οποία είτε ξεχνάμε να καθαρίσουμε είτε δεν καθαρίζουμε όσο συχνά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα μικρόβια να συσσωρεύονται, η κουζίνα μας να είναι πιο βρώμικη από όσο νομίζουμε και η υγεία μας να κινδυνεύει. Ποια είναι αυτά;

1Πάγκος κουζίνας

Πάνω του ακουμπάμε τα πάντα. Τσάντες, μπουκάλια, μπολ, κατσαρόλες, κινητά τηλέφωνα. Κόβουμε λαχανικά, φρούτα, τυριά και αφήνουμε εκεί όλα μας τα άπλυτα πιάτα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ο χορός των μικροβίων καλά κρατεί πάνω του. Ο πάγκος της κουζίνας θα πρέπει να καθαρίζεται πάντα, αφού πάνω του ακουμπήσουμε σακούλες του σούπερ μάρκετ, βρώμικα σκεύη, άπλυτα φρούτα, ωμό κρέας κ.λ.π. και μάλιστα με ειδικό αντιβακτηριακό καθαριστικό.

Αν δεν θέλετε να έρχεστε σε επαφή με τα χημικά τόσο συχνά, μπορείτε να φτιάξετε ένα δικό σας καθαριστικό με ξύδι, σόδα και λεμόνι.

Προηγούμενο