Πόσα προϊόντα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση για την περιποίηση του προσώπου σου και το ντεμακιγιάζ σου; Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, μία γυναίκα χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 16 την ημέρα, παρόλο που τα καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα δεν είναι καθόλου οικονομικά. Και πολλές φορές πάνω στην απελπισία της να αποκτήσει ενυδατωμένη και λεία επιδερμίδα, μπορεί να πέσει στην παγίδα να εφαρμόσει συστατικά και προϊόντα που θεωρούνται απαγορευτικά για το δέρμα της.


Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που “απαγορεύεται” να βάλεις στο πρόσωπό σου, εάν θες να ακολουθήσεις πιστά τη συμβουλή των ειδικών. Γιατί εάν τα βάλεις, η επιδερμίδα σου δυστυχώς θα “υποφέρει”. Και αυτά είναι τα εξής:

2Μην ψεκάζεις με λακ μαλλιών την επιδερμίδα σου, μετά το μακιγιάζ

Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι, αφού ολοκληρώσουν το μακιγιάζ τους, να βάλουν λακ στο πρόσωπό τους, με κλειστά τα μάτια, για να το σταθεροποιήσουν.

Αυτό όμως μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στο δέρμα μας, καθώς το σπρέι μαλλιών περιέχει αλκοόλ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φράξει τους πόρους και να δημιουργήσει ακμή.