Το κουνουπίδι είναι ένα ευέλικτο αντιοξειδωτικό λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Για την ενίσχυση της δράσης του, σας προτείνουμε την προσθήκη λίγου κουρκουμά στις συνταγές σας.

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά κι ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το μπρόκολο. Αποτελείται περίπου από 85% νερό κι έχει πολύ λίγους υδατάνθρακες, πρωτεΐνη ή λίπη, αλλά είναι πλούσιο σε σημαντικές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά κι άλλα φυτοχημικά.


Είναι ένα ιδανικό λαχανικό για να το προσθέσετε στην ισορροπημένη διατροφή σας λόγω των αδυνατιστικών του ιδιοτήτων, καθώς είναι χαμηλό σε θερμίδες. Και το καλύτερο από όλα, είναι ένα ευπροσάρμοστο τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί βραστό, στον ατμό και να προστεθεί στις σαλάτες και σε πολλές άλλες συνταγές.

1Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Το κουνουπίδι περιέχει μια χημική  ένωση θείου που ονομάζεται σουλφοραφάνη, η οποία βοηθάει την βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και των προβλημάτων της νεφρικής λειτουργίας.  Σύμφωνα με τις έρευνες, η σουλφοραφάνη θα μπορούσε να συσχετισθεί με την μεθυλίωση του DNA, που είναι κρίσιμη για την φυσιολογική κυτταρική λειτουργία και την κατάλληλη γονιδιακή έκφραση – ειδικά στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών, τα οποία είναι ευαίσθητα στις βλάβες.

Προηγούμενο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ