Tαλιατέλες μπολονιέζε

 

Υλικά συνταγής:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

6 φέτες «πανσέτα» ψιλοκομμένη

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

Ένα ραβδί σέλινο

1 κιλό άπαχο κιμά

2 μεγάλα ποτήρια κόκκινο κρασί

2 κονσέρβες τοματάκια

2 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα δάφνης

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό ταλιατέλες

τριμμένο τυρί παρμεζάνα

 

Εκτέλεση συνταγής:

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Αυξήστε τη φωτιά και προσθέστε τον κιμά. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε το κρασί και βράστε μέχρι το μίγμα να μειωθεί σε όγκο κατά περίπου ένα τρίτο.

Μειώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε τις ντομάτες και το σέλινο. Καλύψτε με καπάκι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 1-1 ½ ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βράστε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίστε και βάλτε τα στο πιάτο. Πασπαλίστε με παρμεζάνα τα ζυμαρικά και έπειτα προσθέστε μια κουταλιά σάλτσα.

Σερβίρετε με λίγο τυρί ακόμα και πιπέρι.

Συνταγή: telegraph.co.uk

 

Πηγή: www.mama365.gr