«Απαράδεκτες» εικόνες που παρουσίασαν δομές δήμων της χώρας, «με δεκάδες γονείς-εργαζόμενους να συγκεντρώνονται από τα ξημερώματα έξω από τα αρμόδια γραφεία, προκειμένου να παραλάβουν το πολυπόθητο voucher και να ολοκληρώσουν τις εγγραφές των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά» καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση».

Όπως σημειώνει, «η συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή επιβάλει στους «διαχειριστές-διεκπεραιωτές» κάθε είδους γραφειοκρατικών διαδικασιών να επιδεικνύουν τον ανάλογο σεβασμό στους εργαζόμενους χρήστες αυτών των κοινωνικών προνοιών. Εικόνες όπως π.χ. με γονείς να λιποθυμούν λόγω της πολύωρης αναμονής έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα του δήμου Πατρέων, δεν περιποιούν τιμή για καμία δημοτική αρχή».

Ο σύλλογος τονίζει ότι «όπου η τοπική αυτοδιοίκηση σέβεται εμπράκτως τον πολίτη, η τοποθέτηση των ωφελούμενων παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα μοριοδότησή τους από την ΕΕΤΑΑ και όχι σύμφωνα με τον χρόνο προσκόμισης του voucher. Αυτό είναι το δίκαιο, αυτό είναι το κοινωνικά ορθό για όσους δηλώνουν ότι σέβονται τον πολίτη και τα δικαιώματά του».

Η «Ένωση» καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να μη διστάζουν να καταγγέλλουν τέτοιου είδους τριτοκοσμικές εικόνες, να οργανωθούν σε ενιαία δράση με τον σύλλογο, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του για κάθε είδους ερωτήματα, συμβουλές και καταγγελίες στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr.

«Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τα κακώς κείμενα, τον αυταρχισμό, την ομηρεία και το φόβο!» αναφέρει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση».

Πηγή:aftodioikisi.gr