Βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξετε στη στιγμή σπιτική πίτσα. Θα την λατρέψουν όπως και εσείς. Ιδανική επιλογή και για παιδικά πάρτι ή αν ψάχνετε κάτι εύκολο για το γεύμα της οικογένειας.
  • 1 φλ. ζαμπόν (χαμ) κομμένο σε τετραγωνάκια
  • 3½ φλ. (300γρ.) γραβιέρα ή ό,τι άλλο τυρί σας αρέσει τριμμένο

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τη σφολιάτα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσετε τις άκρες της σφολιάτας περίπου 1 δάχτυλο απόσταση από την άκρη της ζύμης σχηματίζοντας ακόμα ένα ορθογώνιο.

  •  Βήμα 2

    Ψήνετε για 10-15 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε τις 3 κουταλιές κέτσαπ. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σκορπάτε το μισό φλιτζάνι τυρί.

  •  Βήμα 3

    Σκορπάτε από πάνω το ζαμπόν και την υπόλοιπη κέτσαπ (δεν την απλώνετε). Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε για ακόμα 20 λεπτά.



    Πηγή:xrysessyntages.com