Μια διάγνωση της άλλαξε τη ζωή, αλλά η Amira Bass είναι αποφασισμένη να γίνει η καλύτερη μαμά του κόσμου. Τον περασμένο μήνα διαγνώστηκε με μια σπάνια ασθένεια, που την έχει αφήσει παράλυτη από τη μέση και κάτω.

Τα παιδιά της είναι μόλις 3 ετών και 4 μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα της κατάσταση θα αλλάξει τη ζωή όλων τους. Διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή μυελίτιδας, που σημαίνει ότι μια βλάβη στο νωτιαίο της μυελό είχε ως αποτέλεσμα την παράλυση της. Οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζουν τί ακριβώς το προκάλεσε, αλλά εικάζουν ότι πρόκειται για επιθετική, αυτοάνοση ασθένεια.


Επί του παρόντος, η Amira βρίσκεται σε μονάδα αποκατάστασης, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να είναι μαμά και ενεργή στις ζωές των αγοριών της.

«Η Amira το παλεύει και χειρίζεται την κατάσταση με δύναμη και αποφασιστικότητα», λέει η φίλη και γιατρός της Shoreh Imani. «Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο δύσκολο είναι να πρέπει να δουλέψεις με δύο πόδια που δεν αισθάνεσαι.

Οι γυναίκες που κάνουν επισκληρίδιο στη γέννα, μπορούν καταλάβουν ακριβώς τί εννοώ. Βλέπεις τα πόδια σου, ξέρεις ότι είναι εκεί, αλλά αν τα αγγίξεις, νιώθεις σαν να αγγίζεις δύο κομμάτια ξύλο. Ο εγκέφαλός σου, σου λέει να τα κουνήσεις, μα δεν μπορείς”.

Η οικογένειά της είναι στο πλευρό της και τη βοηθά, παρά το ψυχολογικό βάρος από τη σοβαρότητα της διάγνωσής της. Ο σύζυγος και οι γονείς της φροντίζουν να φέρνουν το μωρό στο Κέντρο, που βρίσκεται κάθε μέρα, για να το αγκαλιάζει, να το ταΐζει και να παίρνει δύναμη.

Το μεγάλο της παιδί την επισκέπτεται και αυτό, παίζουν και χαίρονται ο ένας τον άλλο. «Καταλαβαίνει ότι η μαμά του είναι άρρωστη, αλλά δεν κατανοεί πλήρως ότι δεν θα μπορέσει να παίξει ξανά μαζί του κυνηγητό μαζί του όπως πριν», λέει η Imani.

Προκειμένου να βοηθήσουν την Amira να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή, οι φυσιοθεραπευτές της έφτιαξαν μια ειδική κατασκευή, που ζυγίζει 8 κιλά, ώστε να μπορεί να αλλάζει το μωρό και να το κάνει μπάνιο από την αναπηρική καρέκλα. Το πιο συγκλονιστικό στην ιστορία αυτής της κοπέλας είναι το γεγονός ότι το σώμα της, της έστελνε προειδοποιητικά σημάδια τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά δεν μπορούσε να ασχοληθεί, γιατί δεν είχε χρόνο.

Πάντα υπήρχε κάτι άλλο να κάνει, άντρας, παιδί, φίλοι, δουλειές, όπως πολλές μαμάδες άλλωστε. Βάζουμε τον εαυτό μας τελευταίο, αλλά αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, αν αναλογιστούμε τί συνέβη στη γυναίκα αυτή.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στα υπέρογκα ιατρικά έξοδα, οι γονείς και ο σύζυγός της δημιούργησαν λογαριασμό στο GoFundMe. «Η οικογένειά της έχει εξοντωθεί οικονομικά», εξηγεί η Imani. Το σπίτι της οικογένειας πρέπει να διαμορφωθεί εκ νέου για να είναι προσβάσιμο με αναπηρικό καροτσάκι συν τη βοήθεια που πρέπει να έχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να τα βγάλει πέρα με δύο παιδιά.

Η Imani είπε επίσης ότι η Amira ήταν πάντα εκεί για όλους – γι’ αυτό και θέλουν να τη βοηθήσουν τώρα, που τους έχει ανάγκη. «Ήταν και είναι πάντα δίπλα μας – όχι μόνο στη δική της οικογένεια, αλλά στις οικογένειες όλων μας. Σε εκείνη απευθυνόμαστε σε ό, τι κι αν μας συμβεί, από σχέσεις μέχρι προβλήματα στη δουλειά. Είναι πολύ διορατική και μας έχει σταθεί βράχος.

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι αν θα ξαναπερπατήσει, αλλά η Imani λέει ότι η φίλη της είναι δυνατή και αποφασισμένη να ζήσει όπως κι αν έρθουν τα πράγματα. «Προσπαθεί σκληρά να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή μαθαίνοντας από την αρχή όλα όσα ήξερε». Η σκέψη μας είναι μαζί της. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο!

Πηγή:singleparent.gr