Νόστιμο πιάτο με όλη τη θρεπτική αξία του ψαριού. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για το σολομό με σάλτσα τυριού:

Υλικά συνταγής:

 

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 1/2 συσκευασία τυρί κρέμα light
  • 2 κ.σ άνιθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού

 

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σολομό. Ψήνουμε 1′ από κάθε πλευρά. Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C για 10′.

2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κολοκύθι. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας.

3. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ελάχιστο νερό να αραιώσει λίγο η σάλτσα τυριού. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 2′. Προσθέτουμε τον άνιθο.

4. Σερβίρουμε το σολομό με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού. Ταιριάζει με ρύζι ή βραστή πατάτα.

Πηγή:syntagesmekefi.gr