Συστατικά:
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλ. αλάτι
1 Κ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ολόκληρο φιλέτο άγριου σολομού (1½ κιλό)
⅓ φλ. συν ¼ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
¼ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το γκριλ στους 170ο C. Τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύετε μαζί με το λάδι.

  •  Βήμα 2

    Τοποθετείτε το σολομό στο ταψί και απλώνετε το μίγμα σκόρδου.

  •  Βήμα 3

    Πασπαλίζετε με το ⅓ φλιτζάνι βασιλικού.

  •  Βήμα 4

    Επικαλύπτετε με φέτες ντομάτας πάνω και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.

  •  Βήμα 5

    Ψήνετε για 10 έως 12 λεπτά. Σερβίρετε το σολομό πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο ¼ φλιτζανιού βασιλικό.

Πηγή:xrysessyntages.com   

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ