Υλικά

– 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
– 1 γάλα εβαπορέ
– 1 κουτί (του εβαπορέ) νερό
– 250 γρ. βιτάμ

– 10 κ.σ. ζάχαρη

– 6 κ.σ. κάστερ πάουντερ

– 250 γρ. κουβερτούρα

– 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ (μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια, αλλά θα γίνει πιο βαρύ στη γεύση)

– 1 κουτί φυτική σαντιγί 500 γρ.

– 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη

– τρίμματα ή τρούφα κουβερτούρας και φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα

– 1 μεγάλο τετράγωνο τάπερ με καπάκι

Εκτέλεση

– Σπάζουμε σε ένα μπολ σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα αφήνουμε στην άκρη.

– Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα:

– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βιτάμ και τα αφήνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν, ανακατεύοντας.

– Τελευταία ρίχνουμε το κάστερ πάουντερ, το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει.

– Το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

– Μόλις πήξει το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει.

– Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπασμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα φιλέ (ή καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.

– Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ ή σε ένα ταψί.

– Στρώνουμε με μια σπάτουλα.

– Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας τη στο μίξερ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας και μια κουταλιά ζάχαρη άχνη.

– Γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τα τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο, αφού κλείσουμε το τάπερ με το καπάκι του ή καλύψουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, μέχρι να παγώσει καλά.

 

Extra Tip
Μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα της σοκολάτας και από πάνω τη σαντιγί και σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.
Καλή επιτυχία!

 



Πηγή:citypatras.gr