ΥΛΙΚΑ

Για τα σκιουφιχτά

  • 400 γρ. σκιουφιχτά βρασμένα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4
  • 60γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός μανιταριών
  • 60 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λάδι λευκής τρούφας
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σκιουφιχτά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι ν’ αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Στη συνεχεία προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή, ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι και να πάρει λίγο χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα σκιουφιχτά και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Πηγή:yiannislucacos.gr