ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

0
79
ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Την λαχανοσαλάτα την έχουμε συνηθίσει με το λεμονάκι της ή σε συνδυασμό με καρότο και σέλινο, σαν πολίτικη. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια διαφορετική λαχανοσαλάτα απο την τούρκικη κουζίνα, σε εναν πρωτότυπο συνδυασμό, με παντζάρι, γιαούρτι και καρύδια. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορείτε να προσθέστε καυτερά πιπεράκια τουρσί.

Δόση : για 2 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά :

  1. 250 gr λάχανο,
  2. 1 παντζάρι βρασμένο,
  3. 5-6 πιπεράκια τουρσί,
  4. 3 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
  5. 2 κ.σ. ξύδι απο σταφύλια,
  6. 1 σκελίδα σκόρδο,
  7. 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό.
  8. 3 κ.σ. καρύδια χοντροκοπανισμένα,
  9. 1/2 κ.γ. σουμάκι,
  10. αλάτι.

Προετοιμασία :

  1. Ψιλοκόψτε το λάχανο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μαντολίνο). Πασπαλίστε το με 3 πρέζες αλάτι και ζουλήξτε το με τα χέρια, να βγούν τα υγρά του και να νοστιμίσει.
  2. Περάστε το παντζάρι απο την χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  3. Προσθέστε το παντζάρι στο λάχανο, προσθέστε και το ξύδι, το λάδι και το σουμάκι και ανακατέψτε.
  4. Ψιλοκόψτε τα πιπεράκια τουρσί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αγγουράκια τουρσί.
    Περάστε την σκελίδα του σκόρδου απο την πρέσα.
  5. Αναμείξτε τα πιπεράκια (ή τα αγγουράκια) και το σκόρδο με το γιαούρτι. Προσθέστε το μίγμα στο μίγμα με το λάχανο και αναμείξτε.
  6. Δοκιμάστε στο αλάτι.
  7. Σερβίρετε την σαλάτα πασπαλισμένη με τα χοντροκοπανισμένα καρύδια.
  8. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.

 

ΠΗΓΗ | illaboratoriodimmskg.blogspot.co.uk

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here