Ονειρεμένη και άκρως καλοκαιρινή η σημερινή σαλάτα…

 

Υλικά που θα χρειαστούμε

2 φλ. νερό

1 φλ. quinoa (που το έχουμε ξεπλύνει καλά)

400 γρ. φράουλες

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

¼ κ.γλ. αλάτι

150 γρ. βατόμουρα (προαιρετικά)

¾ φλ. αμύγδαλα φιλέ

1 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα

 

How to

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το quinoa.

Μόλις βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε κυβάκια.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.

Περιχύνουμε το quinoa, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Γαρνίρουμε με τις φράουλες, τα βατόμουρα, τα αμύγδαλα και τον δυόσμο.


Πηγή:limeandlife.com