Η φινετσάτη γεύση του μπαρμπουνιού και η ντελικάτη σάρκα του δεν θυμίζει κανένα άλλο ψάρι. Προσθέτοντας το στη σαλάτα της δίνει μια άλλη γευστική διάσταση.

Συστατικά

  • 8 φιλέτα από μπαρμπούνι
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για στη σαλάτα:
  • 2 αβοκάντο
  • 1 δέσμη κόλιανδρο
  • 2 ραπανάκια
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι ο χυμός
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα τύπου whole grain,
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Μαρινάρουμε το μπαρμπούνι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ζεστό τηγάνι τοποθετούμε τα φιλέτα από τη μεριά που είναι το δέρμα.

  •  Βήμα 2

    Μετά από δύο λεπτά περίπου γυρνάμε τα φιλέτα και ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό περίπου και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.

  •  Βήμα 3

    Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα ραπανάκια και το κρεμμύδι. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και χοντροκόβουμε τον κόλιανδρο.

  •  Βήμα 4

    Βάζουμε τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

  •  Βήμα 5

    Περιλούζουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε.


   
Πηγή:xrysessyntages.com