Η φινετσάτη γεύση του μπαρμπουνιού και η ντελικάτη σάρκα του δεν θυμίζει κανένα άλλο ψάρι. Προσθέτοντας το στη σαλάτα της δίνει μια άλλη γευστική διάσταση.
Συστατικά
- 8 φιλέτα από μπαρμπούνι
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Για στη σαλάτα:
- 2 αβοκάντο
- 1 δέσμη κόλιανδρο
- 2 ραπανάκια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι ο χυμός
- 1 κουταλάκι μουστάρδα τύπου whole grain,
- αλάτι, πιπέρι
Βήματα
- Βήμα 1
Μαρινάρουμε το μπαρμπούνι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ζεστό τηγάνι τοποθετούμε τα φιλέτα από τη μεριά που είναι το δέρμα.
- Βήμα 2
Μετά από δύο λεπτά περίπου γυρνάμε τα φιλέτα και ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό περίπου και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Βήμα 3
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα ραπανάκια και το κρεμμύδι. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και χοντροκόβουμε τον κόλιανδρο.
- Βήμα 4
Βάζουμε τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Βήμα 5
Περιλούζουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε.
Πηγή:xrysessyntages.com