Σαλάτα με φακές παντζάρια και βαλεριάνα

0
421
Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Υλικά

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα παντζάρια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τυλίγουμε σε πουγκί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 30-35 λεπτά. Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές  για περίπου 20-25 λεπτά. Προαιρετικά, μπορούμε να τις στραγγίξουμε και να αλλάξουμε το νερό όταν πάρουν την πρώτη βράση. Κατόπιν τις  αφήνουμε να κρυώσουν και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τα κρύα παντζάρια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το μήλο. Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here